2020-02-28 15:02

Adrian Păunescu a devenit membru de onoare al Academiei de Ştiinţe a Moldovei

 |  17:16
Adrian Păunescu a devenit membru de onoare al Academiei de Ştiinţe a Moldovei

PoetulAdrian Păunescu a devenit, pe 12 august, membru de onoare al Academiei deŞtiinţe a Moldovei.

Decizia de ai se oferi acest prestigios titlu a fost luată de Adunarea generală a membrilorAcademiei de Ştiinţe a Moldovei, ca urmare a unui demers al Institutului deFilologie şi al Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică alacademiei moldovene.

Potrivitpreşedintelui Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, distincţia a fostacordată "pentru contribuţia substanţială la procesul de apropiere a celordouă maluri ale Prutului, inclusiv prin organizarea celebrelor spectacole«Flacăra», de asemenea, pentru promovarea consecventă a adevărului ştiinţificprivind limba şi literatura română în Republica Moldova".

Poetul esteaşteptat la Chişinău înaintea sărbătorii naţionale "Limba noastră cearomână", pe 30 august, la Adunarea generală a membrilor Academiei deŞtiinţe a Moldovei, în cadrul căreia îi vor fi înmânate însemnele de membru deonoare al academiei.

AdrianPăunescu (născut pe 20 iulie 1943, în Copăceni, jud. Bălţi) este poet,publicist şi om politic. Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet şi caorganizator al Cenaclului Flacăra. De asemenea, acesta a colaborat la mai multeemisiuni de televiziune. Printre cărţile publicate se numără "CarteaCărţilor de Poezie" (1999, integrala poeziilor apărute în volume şi uncapitol de versuri inedite, cu un amplu capitol biobibliografic de AndreiPăunescu), "Meserie mizerabilă, sufletul" (2000, poezii),"Măştile însângerate (2001, proze)", "Nemuritor la zidulmorţii" (2001, poezii), "Până la capăt" (2002, poezii, treiediţii), "Liber să sufăr" (2003, poezii, trei ediţii) şi "Dindoi în doi (2003, poezii)", precum şi numeroase alte volume lansateînainte de 1989.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine