2020-07-02 10:29

Adrian Vasilescu ştie cine ţine ţara în loc: “Nu înţeleg că nu pot câştiga dacă păcălesc clienţii”

 |  14:49
Adrian Vasilescu ştie cine ţine ţara în loc: “Nu înţeleg că nu pot câştiga dacă păcălesc clienţii”

Ţăraniiromâni nu înţeleg că nu pot câştiga din faptul că păcălesc "azi un clientşi mâine altul" prin vânzarea de produse cu standarde reduse de calitate,iar acest lucru afectează dezvoltarea ţării, consideră consilierul guvernatorulBNR Adrian Vasilescu.

"Vineacum un ţăran în Bucureşti şi în oraşele ţării, unde s-au deschis acestetârguri cu produse tradiţionale. Nu înţelege ţăranul român, şi nici nimeni nuîl ajută, că nu poate să câştige din faptul că păcăleşte azi un client şi mâinealtul. Produsele lor sunt murdare, sunt netradiţionale. Brânză cu apă multă, dăbrânză de vaci şi minte că e de capră. Acestea sunt probleme care nu suntmărunte, sunt probleme ale acestei societăţi şi sunt probleme care ne ţin peloc. Pentru că dacă nu avem agricultură este pentru că nu avem servicii care săsprijine agricultura", a declarat vineri Vasilescu, la seminarul "Cumva depăşi România criza economică?".

Ela adăugat că România are mari probleme cu agricultura, deşi are un pământfoarte bun, oamenii nu mai ştiu să-l lucreze.

Vasilescua dat ca exemplu perioada interbelică, când ministrul învăţământului amobilizat învăţătorii pentru educarea ţăranilor, iar ulterior creditul agricola contribuit foarte mult la dezvoltarea acestui sector.

"LaParis apărea învitrine: «am primit făină din România». Unde sunt mărcile noastre? Astăzi nu semai ocupă nimeni de ţăran, această cultură economică nu poate fi făcută numaidin nişte profesori, nici doar de Banca Naţională care s-a angajat de mult în acţiunipe acest plan. Ea trebuie să fie făcută de întreaga societate civilă,învăţământ, profesori, preoţii, etc. Tot ce este în această ţarăare capacitatea de a se tranforma într-o catedră educaţională", acontinuat Vasilescu.

Astfel,el a subliniat importanţa educaţiei pentru dezvoltarea unui popor, nu numaipentru evoluţia agriculturii.

"Atâtavreme cât nu dăm importanţă educaţiei şi nu dăm importanţă şcolii, nu avem preamulte de sperat, pentru că un popor valorează în ochii lumii tot atât de multsau de puţin cât valoarează şcoala în ochii lui. Concluzia nu o trag eu",a declarat Vasilescu.

Consilierulguvernatorului consideră că statele care reuşesc din punct de vedere economicau cultura creditului, a dobânzii, a economisirii.

"Țărilecare nu au astfel de cultură şi nu au populaţii care să contribuie laconstituirea creşterii economice şi la avântul culturii economice, nu au cum săreuşească. Și noi din păcate avem foarte mari probleme", a concluzionatconsilierul guvernatorului BNR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz