2020-04-10 04:54

Agresorul poliţistului din Târgovişte a fost reţinut

 |  12:05
Agresorul poliţistului din Târgovişte a fost reţinut

Daniel Uţă,acuzat că a lovit în cap, într-un local din Târgovişte, un poliţist de la IPJDâmboviţa, care în urma incidentului a ajuns în comă la spital, a fost reţinut,luni, în baza unei ordonanţe pentru 24 de ore emisă de către procuroriiParchetul Tribunalului Dâmboviţa.

Uţă a fostaudiat de procurori timp de peste cinci ore.

Conformanchetatorilor, el nu şi-a recunoscut fapta pe parcursul audierilor.

Potrivitşefului Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef Vasile Tache, ordonanţa de reţinere afost emisă de către procurori sub acuzaţia de tentativă la omor calificat, iarUţă va fi dus, în cursul zilei de luni, la Tribunalul Dâmboviţa, cu propunereade arestare preventivă pentru 29 de zile.

"Suspectulnu şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, dar procurorii au probe careatestă faptul că el a comis această infracţiune", a adăugat şeful PoliţieiDâmboviţa.

Daniel Uţă afost prins, duminică seară, într-un apartament din Bucureşti, în urma uneidescinderi a poliţiştilor de la Investigaţii criminale, cu sprijinul DGIPI şiSRI. În apartament a mai fost găsit un bărbat, Dragoş Băncilă, care a fostridicat de poliţişti. Acesta, împreună cu fata în apartamentul căreia au fostgăsiţi cei doi, a fost dus, în noaptea de duminică spre luni, la ParchetulTribunalului Dâmboviţa, pentru audieri.

Lui DanielUţă, cel care l-a lovit în cap, într-un local din Târgovişte, pe poliţistul dela IPJ Dâmboviţa, i s-a făcut rău în timp ce era transportat spre Târgovişte,pentru audieri, astfel că a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitală.

Potrivitunor surse judiciare, lui Uţă i s-a făcut rău la ieşirea din Chitila, şi,pentru că îi crescuse pulsul foarte tare, a fost chemată o ambulanţă care l-aadus la Spitalul Floreasca. Conform surselor citate, lui Daniel Uţă i s-ar fifăcut rău din cauza consumului de plante etnobotanice.

Lunidimineaţă, în jurul orei 5.00, Daniel Uţă a fost transportat la ParchetulTribunalului Dâmboviţa, unde a fost audiat alături de Dragoş Băncilă şi fata înlocuinţa căreia au fost prinşi cei doi.

GeorgeDaniel Uţă, zis "Danezu", de 22 de ani, presupus interlop dinTârgovişte care ar face parte din gruparea "Ghenosu", este acuzat căîn noaptea de sâmbătă spre duminică l-a lovit cu o sticlă în cap, într-un bardin Târgovişte, pe poliţistul Codruţ Oprea de la Inspectoratul de PoliţieJudeţean (IPJ) Dâmboviţa. După ce l-a lovit pe poliţist, Uţă a fugit de la loculfaptei, ieşind pe un geam de la toaleta localului Irish Pub din Târgovişte.

Poliţistulagresat verifica, în momentul incidentului, informaţiile potrivit cǎrora, dupǎo anumitǎ orǎ, în acel local se consumǎ droguri, a declarat, duminică,preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "ProLex", Vasile Lincu.

În urmaincidentului, poliţistul Codruţ Oprea a fost dus în comă de gradul IV laSpitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Codruţ Oprea a fost operat, avândun hematom cerebral, iar starea lui este în continuare foarte gravă, potrivitmedicilor.

Daniel Uţă,zis "Danezu", a mai fost implicat într-un incident cu violenţă, înprimăvara acestui an, când a fost acuzat că a lovit-o pe fata şefului de postdin Pietroşiţa. Atunci, tânăra, în vârstă de 19 ani, a ajuns la spital după cea fost sechestrată şi bătută de Daniel Uţă, fostul ei prieten. Agresiunea afost înregistrată de camerele de supraveghere ale unui magazin din microraionul4 din Târgovişte, victima fiind internată iniţial la Spitalul Judeţean deUrgenţă Târgovişte şi ulterior la un spital din Bucureşti. Fata şi-a retrasplângerea, astfel că Daniel Uţă nu a mai fost cercetat.

Conform unorsurse judiciare, membrii grupării infracţionale conduse de Florin Pârjol, zis"Ghenosu", au fost şi sunt cercetaţi, din anul 2008 şi până înprezent, în 35 de dosare penale, cele mai multe privind infracţiuni comise cuviolenţă. Potrivit surselor citate, dintre aceste dosare 21 au ajuns laparchete, două sunt la DIICOT, unul este în instanţă, iar 11 se află încercetare la Poliţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine