2020-07-03 14:19

Agresorul poliţistului din Târgovişte şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor

 |  17:53
Agresorul poliţistului din Târgovişte şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor

DanielUţă, reţinut după ce a lovit în cap, într-un local din Târgovişte, un poliţistde la IPJ Dâmboviţa, care în urma incidentului a ajuns în comă la spital, şi-arecunoscut fapta în faţa anchetatorilor, spunând că o regretă, după ce,iniţial, el nu a recunoscut că l-a agresat pe poliţist.

BeatriceDan, avocata lui Daniel Uţă, a spus că tânărul este conştient acum de faptacomisă şi de gravitatea acesteia, dar spune că nu a lovit cu premeditare."A lovit din greşeală, a fost o eroare. Regretă fapta, ştie că poliţistule în stare foarte gravă şi ne rugăm să fie bine, ne dorim să fie bine. Este onenorocire, este vorba despre viaţa a doi tineri - unul care se zbate întreviaţă şi moarte şi celălalt care şi-a distrus viaţa, probabil", a declaratBeatrice Dan.Daniel Uţă, zis "Danezu", a fost reţinut, luni dimineaţă, în bazaunei ordonanţe pentru 24 de ore emisă de către procurorii ParchetulTribunalului Dâmboviţa, după ce a fost audiat de procurori timp de peste cinciore. Ulterior, el a rămas la Parchet pentru audieri, iar la ora transmiteriiacestei ştiri fusese dus, sub escortă, la Tribunalul Dâmboviţa, cu propunereade arestare preventivă pentru 29 de zile.

Toatecelelalte persoane audiate în acest caz în ultimele 24 de ore de cătreprocurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Damboviţa au calitatea de martoriîn dosar.

Potrivitşefului Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef Vasile Tache, ordonanţa de reţinere penumele lui Uţă a fost emisă de către procurori sub acuzaţia de tentativă laomor calificat.

GeorgeDaniel Uţă, zis "Danezu", de 22 de ani, presupus interlop dinTârgovişte care ar face parte din gruparea "Ghenosu", este acuzat căîn noaptea de sâmbătă spre duminică l-a lovit cu o sticlă în cap, într-un bardin Târgovişte, pe poliţistul Codruţ Oprea de la Inspectoratul de PoliţieJudeţean (IPJ) Dâmboviţa. După ce l-a lovit pe poliţist, Uţă a fugit de lalocul faptei, ieşind pe un geam de la toaleta localului Irish Pub din Târgovişte.

DanielUţă a fost prins, duminică seară, într-un apartament din Bucureşti, în urmaunei descinderi a poliţiştilor de la Investigaţii criminale, cu sprijinul DGIPIşi SRI. În apartament a mai fost găsit un bărbat, Dragoş Băncilă, care a fostridicat de poliţişti. Acesta, împreună cu fata în apartamentul căreia au fostgăsiţi cei doi, a fost dus, în noaptea de duminică spre luni, la ParchetulTribunalului Dâmboviţa, pentru audieri.

LuiUţă i s-a făcut rău în timp ce era transportat spre Târgovişte, pentru audieri,astfel că a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitală pentru o evaluaremedicală.

Potrivitunor surse judiciare, lui Uţă i s-a făcut rău la ieşirea din Chitila, şi,pentru că îi crescuse pulsul foarte tare, a fost chemată o ambulanţă care l-aadus la Spitalul Floreasca. Conform surselor citate, lui Daniel Uţă i s-ar fifăcut rău din cauza consumului de plante etnobotanice. El a ajuns, lunidimineaţă, în Târgovişte, unde a fost dus la audieri.

Înurma incidentului, poliţistul Codruţ Oprea a fost dus în comă la Spitalul deUrgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost operat pentru un hematom cerebral,starea lui fiind în continuare foarte gravă.

Poliţistulagresat verifica, în momentul incidentului, informaţiile potrivit cǎrora, dupǎo anumitǎ orǎ, în acel local se consumǎ droguri, a declarat, duminică,preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "ProLex", Vasile Lincu.

DanielUţă, zis "Danezu", a mai fost implicat într-un incident cu violenţă,în primăvara acestui an, când a fost acuzat că a lovit-o pe fata şefului depost din Pietroşiţa. Atunci, tânăra, în vârstă de 19 ani, a ajuns la spitaldupă ce a fost sechestrată şi bătută de Daniel Uţă, fostul ei prieten. Agresiuneaa fost înregistrată de camerele de supraveghere ale unui magazin dinmicroraionul 4 din Târgovişte, victima fiind internată iniţial la SpitalulJudeţean de Urgenţă Târgovişte şi ulterior la un spital din Bucureşti. Fataşi-a retras plângerea, astfel că Daniel Uţă nu a mai fost cercetat.

Membriigrupării "Ghenosu" sunt cercetaţi în 38 de dosare penale, întocmiteîn decurs de un an şi jumătate, cele mai multe dintre acestea pentru tentativăla omor, ameninţări, violenţe şi furturi calificate, au declarat luni surseoficiale din cadrul Poliţiei Române.

Dincele 38 de dosare penale, 22 au fost trimise la Parchet cu soluţie legală, iar16 sunt în curs de cercetare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ)Dâmboviţa, potrivit surselor citate.

Celemai multe dosare sau fost întocmite pentru tentativă la omor, ultraj contrabunelor moravuri, vătămare corporală, ameninţări, furturi, distrugeri, şantaj,loviri şi alte violenţe şi violare de domiciliu, infracţiuni comise de membriigrupării infracţionale în decurs de un an şi jumătate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz