2020-04-06 14:30

Agricultorii din întreaga ţară anunţă un miting de amploare în 9 septembrie, în Bucureşti

 |  12:52
Agricultorii din întreaga ţară anunţă un miting de amploare în 9 septembrie, în Bucureşti

Producătorii agricoli şi sindicaliştii din agriculturăvor începe protestele în toamnă, printre care un miting în Capitală, în 9septembrie, la care sunt aşteptate 15.000 de persoane şi blocarea drumurilornaţionale în 23 septembrie, oamenii fiind nemulţumiţi de lipsa măsurilor desusţinere.

Preşedintele Federaţiei Agrostar, Niculae Ştefan, aanunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că toţi cei care au legătură cu domeniulagriculturii reuniţi într-un comitet de criză denumit "Salvaţiagricultura" au decis să organizeze în comun o serie de proteste în lunaseptembrie.

Astfel, în 2 septembrie, cei nemulţumiţi vor organiza înfiecare reşedinţă de judeţ proteste în faţa prefecturilor, preşedinteleAgrostar mizând ca la acestea să participe în total peste 40.000 de oameni cupeste 10.000 de utilaje agricole care să mărşăluiască pe străzi.

O săptămână mai târziu, în 9 septembrie, producătoriiagricoli şi sindicaliştii din agricultură intenţionează să organizeze unprotest de amploare la Bucureşti la care ar urma să participe 15.000 deagricultori, cu aproximativ 300 de utilaje.

"După acest mare miting, în cazul în care nu ni sevor rezolva solicitările, vă anunţ că oamenii sunt decişi să rămână înBucureşti şi în zilele următoare", a declarat Niculae Ştefan.

Ca ultimă formă de protest, agricultorii susţin căintenţionează ca în lipsa măsurilor cerute să blocheze drumurile naţionale şijudeţene în 23 septembrie.

"Nu vrem nimic în plus de la statul român, vrem doardrepturile pe care le avem şi vrem să fim lăsaţi în pace să ne vedem de treabă.Nu vrem nimic în plus însă nu suntem de acord cu acest mandat catastrofal alministrului Mihai Dumitru, mandat în care au fost tăiate subvenţii şi în caretoate planurile iniţiale au fost schimbate sau abandonate", a spus liderulAgrostar.

Acesta a mai anunţat că în urma întâlnirii comitetului decriză "Salvaţi agricultura" de joi, reprezentanţii sindicatelor şipatronatelor din domeniu au formulat o serie de revendicări comune care se vorregăsi într-un memoriu ce va fi transmis preşedinţiei, Guvernului,Parlamentului, partidelor politice parlamentare şi tuturor europarlamentarilorromâni.

"Toate aceste revendicări reprezintă puncte-cheie înabsenţa cărora activitatea noastră pur şi simplu nu mai poate fi dusă la capăt",a conchis Niculae Ştefan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine