2020-02-17 23:12

Agro Channel, o televiziune dedicată agricultorilor, a primit licenţă de la CNA

 |  12:33
Agro Channel, o televiziune dedicată agricultorilor, a primit licenţă de la CNA

ConsiliulNaţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să acorde o licenţăaudiovizuală prin satelit pentru televiziunea cu profil agricol Agro Channel,care va începe să emită până la sfârşitul anului.

CNA aanalizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii Valtec Media BroadcastingSRL Corbeanca/Ilfov de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit pentruteleviziunea cu profil agricol Agro Channel.

La CNA aufost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai televiziunii, printre care şi BogdanTudor, directorul general al Agro Channel şi cel care deţine 10% din acţiunilesocietăţii Valtec Media Broadcasting SRL, care va opera noul post TV. Ceilalţidoi acţionari ai Agro Channel sunt Narcis Someşfălean - 80% şi Adrian Nedelcu -10%.

Agro Channelva fi un post de televiziune tematic, dedicat agriculturii şi satului românesc.În grila de programe se vor regăsi emisiuni de interes pentru dezvoltareamediului rural şi a fermierilor, în condiţiile în care agricultura esteprincipala activitate a locuitorilor de la sate.

Potrivit luiBogdan Tudor, directorul general al Agro Channel, televiziunea va urma modelulunor canale cu profil agricol din Argentina.

"Ceamai dezvoltată agricultură este în America de Sud, mai ales în Argentina.Există în Argentina nişte posturi de televiziune cu acest profil. Am luat acelmodel. Celelalte ajustări sunt pe specificul românesc. Credem că se pretează laeconomia României. Nu o putem considera o afacere de la început, ci oinvestiţie", a explicat Bogdan Tudor.

Publiculţintă al Agro Channel este format din populaţia cu vârsta cuprinsă între 18 şi65 de ani. Principalele categorii vizate de noua televiziune sunt:agricultorii, muncitorii agricoli, intelectualii de la sate, oficialităţile,oamenii de afaceri din mediul rural şi elevii.

Agro Channelva difuza programe de informare (40%), programe educative, culturale şireligioase (10%), filme (5%), programe de divertisment şi alte tipuri deprograme (25%), publicitate şi teleshopping (20%). Agro Channel va emite programe24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână.

Televiziuneava transmite programe producţie proprie - 80% şi producţii audiovizuale alealtor producători - 20%. În acest sens, Agro Channel intenţionează să realizezeun parteneriat cu Trinitas, televiziunea Patriarhiei Române, pentru aretransmite duminica, în direct, liturghia.

Investiţiainiţială în Agro Channel este în jur de 100.000 de euro. "Avem un contractlunar, pe trei ani de zile, cu o televiziune care nu mai funcţionează, de lacare folosim studiourile şi spaţiile pentru redacţie, aflate laCorbeanca", a explicat Bogdan Tudor.

Reprezentanţiiteleviziunii au spus că estimează să aibă venituri din exploatare de peste 3,8milioane de lei, până în august 2011.

Agro Channelva începe să emită până la sfârşitul acestui an, atât în România, cât şi înRepublica Moldova.

Televiziuneaar putea fi retransmisă pe reţelele companiei de telecomunicaţii RCS&RDS,în momentul de faţă existând o înţelegere în acest sens.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine