2020-02-28 10:56

Aida Popa, propusă de CSM ca vicepreşedinte al Înaltei Curţi

 |  14:47
Aida Popa, propusă de CSM ca vicepreşedinte al Înaltei Curţi

JudecătoareaAida Popa, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,desemnată ca vicepreşedinte al instanţei supreme, de Consiliul Superior alMagistraturii, propunerea urmând a fi înaintată preşedintelui României.

Judecătoriicare şi-au depus candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al ICCJ au fostGeorgeta Barbălată, Nela Petrişor şi Rodica Aida Popa, potrivit site-ului CSM.

Aida Popa,judecător la Secţia penală a ICCJ şi fost procuror, a candidat şi pentrufuncţia de preşedinte al Înaltei Curţi, însă Consiliul Superior alMagistraturii a ales-o, în 25 februarie, pe judecătoarea Livia Doina Stanciu,fost procuror.

PreşedinteleTraian Băsescu a spus, în cadrul unei discuţii pecare a avut-o la CSM, în lunaiulie, că ar dori ca numirile pentru preşedinţia şi vicepreşedinţia instanţeisupreme să fie făcute simultan, acesta fiind şi motivul pentru care a amânatemiterea decretului în cazul Liviei Stanciu.

Dacă AidaPopa şi Lidia Stanciu vor fi numite în funcţiile de vicepreşedinte, respectivpreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, conducerea va fi astfelasigurată de două foste procurorare.

Joi, CSM l-adelegat pe judecătorul Adrian Bordea să preia funcţia de preşedinte al ÎnalteiCurţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), deţinută interimar de Lidia Bărbulescu, alcărei mandat a expirat miercuri, 15 septembrie.

Funcţiile depreşedinte şi vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au rămas vacantedin 15 septembrie, când s-a împlinit un an de când Nicolae Popa s-a pensionatde la conducerea instanţei supreme, iar interimatul a fost preluat de LidiaBărbulescu.

PreşedinteleTraian Băsescu urmează să decidă dacă va emite decretele de numire în funcţiilede preşedinte al ICCJ a Liviei Stanciu şi de vicepreşedinte a Aidei Popa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine