2020-08-10 18:26

Al-Qaida anunţă reluarea atacurilor împotriva creştinilor

 |  12:16
Al-Qaida anunţă reluarea atacurilor împotriva creştinilor

Al-Qaida în Iraka anunţat că de acum creştinii vor fi "ţinte legitime", dupăexpirarea ultimatumului dat Bisericii copte din Egipt pentru a elibera douăfemei, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste(SITE), relatează AFP.

Revendicândatacul asupra unei biserici din Bagdad, duminică, Statul islamic din Irak (ISI)a dat un ultimatum de 48 de ore Bisericii copte din Egipt, pentru a eliberadouă femei creştine convertite la islam şi "ţinute prizoniere înmănăstirile" din această ţară.

"Ultimatumula expirat (...) În consecinţă, toate centrele, organizaţiile, instituţiile,liderii şi credincioşii creştini vor fi ţinte legitime pentru mujahedini",afirmă comunicatul.

Potrivit uneisurse din cadrul Ministerului irakian de Interne, 46 de credincioşi au fostucişi şi alţi 60 răniţi, duminică seara, în timpul unui asalt ce intenţiona săpună capăt unei luări de ostatici la catedrala siriacă din Bagdad. Şapte membriai forţelor de securitate au fost, de asemenea, ucişi în această intervenţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz