2020-08-09 13:04

Alcoolul, mai nociv decât heroina şi cocaina - studiu

 |  14:53
Alcoolul, mai nociv decât heroina şi cocaina - studiu

Alcooluleste mai nociv decât heroina şi cocaina, dacă se ţine cont de efectele acestorsubstanţe atât asupra indivizilor, cât şi asupra întregii societăţi, potrivitunui studiu publicat, luni, în revista medicală britanică The Lancet.

Autoriiacestui studiu, comandat de Independent Scientific Committee on Drugs (ISCD),consideră că "actualele sisteme de clasificare a drogurilor ţin cont preapuţin de nocivitatea reală a acestora".

Specialiştiis-au declarat, totodată, de acord cu concluziile unor studii precedente,potrivit cărora "implementarea unor politici stricte vizând alcoolul vareprezenta o politică de sănătate valabilă şi necesară".

Experţiifăcând parte din ISCD au alcătuit propriul sistem de evaluare a substanţelor şiau studiat gradul de nocivitate al drogurilor asupra corpului uman, luând încalcul şi alţi factori, precum costul folosirii lor pentru sistemul de sănătatesau pentru sistemul penitenciarelor din fiecare ţară.

Heroina,crack-ul (un derivat din cocaină) şi metamfetamina sunt cele mai nocive pentruorganism, însă, dacă se ţine cont de efectele asupra societăţii, alcoolul estecea mai periculoasă substanţă, fiind urmat în acest clasament de heroină şi decrack.

Peo scară a gradului de periculozitate de la 0 la 100, alcoolul a fost evaluat cu72 de puncte, heroina - 55 de puncte, iar crack-ul - 54 de puncte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz