2020-07-02 09:32

Alegătorii moldoveni de la Bucureşti au stat la coadă pentru a vota "un viitor mai bun"

 |  18:36
Alegătorii moldoveni de la Bucureşti au stat la coadă pentru a vota "un viitor mai bun"

Zecide cetăţeni moldoveni continuă să stea, duminică, la coadă, în faţa Ambasadeila Bucureşti, înfruntând frigul, aşteptând optimişti să voteze ceea cemajoritatea numesc o schimbare în mai bine şi un viitor alături de Europa.

Încăde la primele ore ale dimineţii, moldovenii din Bucureşti, dar şi din Piteşti,Ploieşti, Craiova, Târgovişte, Giurgiu, Buzău au venit organizaţi în grupuripentru a-şi exprima opţiunea electorală.

Aceştiaspun că au beneficiat de transport gratuit, fiindu-le puse la dispoziţieautocare sau, în urma unei solicitări făcute de Organizaţia studenţilorbasarabeni din Bucureşti către Ministerul Transporturilor, două călătoriigratuite cu trenul, din localitatea de reşedinţă la Bucureşti şi retur. Odeclaraţie în acest sens a fost făcută de Miron Ştefan, preşedinteleorganizaţiei studenţilor basarabeni din Bucureşti.

Oamenii,în majoritate tineri, s-au adunat în faţa ambasadei, unde au intonat cântecepatriotice, au arborat drapele sau mesaje precum: "Am venit, am votat, amcâştigat".

Întrebaţipentru ce au votat şi ce speră în urma alegerilor din 28 noiembrie, ei aurăspuns că îşi doresc schimbări.

"Îmidoresc să mergem înspre direcţia cea dreaptă, direcţie europeană. Deocamdatămoldovenii zic: «eu ştiu limba rusă, votez cu comuniştii. Cu ruşii ne-a fostbine» Ţin de vorbele astea pentru că nu vor să înţeleagă de unde au venit, undesunt şi unde pleacă. Iar ăla care nu ştie de unde a venit şi unde pleacă nicinu va găsi drumul", spune un bărbat aflat în pragul pensionării şi carestă la coadă aşteptând să-i vină rândul la vot.

Pede altă parte, o femeie care tocmai a apucat să-şi exprime opţiunea electoralăspune că a votat pentru schimbări şi pentru un viitor mai bun. Întrebată dacăea crede că şi acasă, în Moldova, opţiunea electoratului majoritar estesimilară cu a ei, femeia spune: "Trag nădejde, dar am impresia că puţinise gândesc".

Unom de afaceri moldovean, care a venit la vot şi a rămas alături de studenţitimp de mai multe ore în ciuda vremii nefavorabile, spune că, în opinia sa,alegătorii trebuie astăzi să-şi voteze viitorul. "Votăm viitorul. VotămEuropa. Nu avem o altă soluţie. Ziua de azi este o zi crucială, hotărâtoarepentru soarta Republicii Moldova ca stat şi pentru drumul nostru spre viitor,cred în poporul Republicii Moldova şi cred că lumea va ieşi la vot", aafirmat el.

Unalt cetăţean moldovean venit împreună cu fiul lui, în vârstă de câţiva ani, lavot spune că are speranţa realizării unei schimbări. "Dacă vom vota aşacum trebuie, sunt optimist. Drumul nostru este unul european şi cred că lumeava înţelege acest lucru", a afirmat el.

Larândul său, o femeie în vârstă a spus la ieşirea de la secţia de vot că a optatpentru "o nouă schimbare". "Văd un viitor cu perspective, unviitor pentru oamenii tineri. Văd un viitor în care lumea o să aibă de lucru,iar pentru noi vom avea pensii mai mari", a explicat ea.

Cetăţeniimoldoveni din România pot vota, duminică, până la ora 21.00, la alegerileanticipate, în opt secţii de votare din şapte oraşe, pe baza paşaportului,inclusiv expirat sau a livretului de marinar. Două dintre secţiile de votarefuncţionează la Bucureşti, la sediul ambsadei, respectiv la sediul Secţieiconsulare din Bulevardul Eroilor. De asemenea, câte o secţie de votare a fostdeschisă în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi şi Constanţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz