2020-02-26 18:04

Alertă cu antrax în două sate din Bulgaria

 |  13:59
Alertă cu antrax în două sate din Bulgaria

Douăsate din Bulgaria sunt vizate de alerte cu antrax, după ce un cioban a fostdiagnosticat cu această boală, iar alte două persoane sunt suspectate deinfectare.

Uncioban din satul Stefan Karadjovo a fost internat la un spital din oraşulIambol, din sudul ţării, după ce a fost diagnosticat cu o formă de antrax,conform postului de radio Darik.

GheorghiDrosev, în vârstă de 47 de ani, a contractat această boală după ce a tăiat ooaie bolnavă. Bărbatul susţine că nici o persoană nu a consumat carne de laoaia bolnavă, pe care a aruncat-o într-o râpă din apropierea satului. Mediciiafirmă că bărbatul este în stare bună şi va fi externat săptămâna viitoare.

Serviciulveterinar a dezinfectat ferma lui Drosev şi râpa unde a aruncat carnea, iarîntreaga zonă a fost plasată în carantină, animalele fiind vaccinate.

Întretimp, există suspiciuni de infectare cu antrax şi în satul Brestovene, dinapropierea oraşului Razgrad, în nordul ţării, unde cinci oi au murit în cursulsăptămânii. Ciobanul Mehmed Ismail, de 64 de ani, şi nepotul său de opt ani,Yozzhan, prezintă semne de antrax, potrivit medicilor.

Serviciulveterinar a ordonat vaccinarea tuturor oilor şi vitelor din sat, în timp ceadăposturile acestora au fost tratate cu penicilină. Autorităţile au trimismostre la Sofia pentru teste referitoare la antrax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine