2020-08-05 14:44

Algoritmul pentru reprezentarea în CNA şi CNSAS, dezbătut la Parlament

 |  11:58
Algoritmul pentru reprezentarea în CNA şi CNSAS, dezbătut la Parlament

Liderii grupurilor parlamentare de la Camera Deputaţilor şi Senat stabilesc, miercuri, algoritmul politic pentru reprezentarea partidelor în Consiliul Naţional al Audiovizualului şi CNSAS.

Mandatul celor 11 membri ai Colegiului CNSAS expiră pe data de 27 martie iar pentru aceste funcţii partidele parlamentare trebuie să facă propuneri noi. De asemenea parlamentarii trebuie să decidă şi asupra înlocuirii la CNA a lui Dan Grigore.

Dan Grigore şi-a prezentat pe 8 martie demisia preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Răsvan Popescu, susţinând că ceea ce se întâmplă acum pe unele posturi TV este “terorism mediatic” şi prevede o campanie electorală “de o ferocitate fără precedent”.

Pe de altă parte preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a trimis, pe 15 martie, o scrisoare preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, în care îi va prezenta soluţia sa de amendare a proiectului Legii CNA, aflat la Senat, în sensul “depolitizării” consiliului.

“Legea actuală permite numirea oricărei persoane în CNA. Eu propun ca membrii CNA să fie oameni din sfera media sau din sfera universitară, din zona media-comunicare sau din societatea civilă”, a afirmat, pentru Răsvan Popescu, citat de Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz