2019-08-18 17:10

Angajaţii de la Metrou ameninţă din nou cu greva!

 |  13:30
Angajaţii de la Metrou ameninţă din nou cu greva!

Angajaţiide la Metrou ameninţă cu greva în luna decembrie dacă prin proiectul de bugetli se vor diminua cheltuielile cu salariile, respectiv dacă li se va reducesporul pentru condiţii speciale de muncă.

PreşedinteleUniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat, luni, într-oconferinţă de presă, că este posibil ca, la jumătatea lunii noiembrie,angajaţii să declanşeze conflictul de muncă, dacă după stabilirea bugetului pe2011 se vor diminua fondurile alocale Metrorex, respectiv dacă se vor tăiasporurile pentru condiţii speciale.

Rădoia spus că în urma unei întâlniri cu directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, afost informat că prin proiectul de acord cu FMI s-a solicitat reducerea costurilorcu salariile, respectiv eliminarea sporului pentru condiţii speciale şiextinderea reducerii cu 25 % a salariilor şi la întreprinderile de stat cupierderi.

LiderulUSLM a specificat însă că Metrorex nu are pierderi, ci doar o datorie cătreAlstom, care se ocupă cu mentenanţa metroului, el adăugând că nu înţelege de ceMetrorex este pe lista FMI de monitorizare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray