2020-05-31 20:28

Angajaţii de la Şantierul Naval Daewoo Mangalia au încetat greva după aproape şase săptămâni

 |  14:25
Angajaţii de la Şantierul Naval Daewoo Mangalia au încetat greva după aproape şase săptămâni

Sindicaliştiide la Şantierul Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) SA, care auintrat în grevă generală pe termen nelimitat din 11 octombrie, au încetat conflictulde muncă şi şi-au reluat, vineri, activitatea, după ce au semnat un noucontract colectiv de muncă cu conducerea societăţii.

Liderulsindicatului "Navalistul" din cadrul DMHI SA, Florian Marin, adeclarat că sindicaliştii au ajuns la un acord cu conducerea societăţii, dupăaproape şase săptămâni de grevă, iar joi s-a semnat contractul colectiv demuncă.

"Aceastaera principala noastră revendicare, pe lângă o creştere salarială de 300 delei, pe care am obţinut-o renunţând însă la bani. Contractul colectiv a fostsemnat şi este valabil de luni, 22 noiembrie, până la 31 decembrie 2011",a declarat liderul sindical.

Ceiaproximativ o mie de angajaţi ai Şantierului Naval Daewoo Mangalia care audeclanşat greva generală solicitau, pe lângă semnarea unui nou contractcolectiv de muncă, majorări salariale de 300 de lei, promovarea angajaţilor şiacordarea unui spor de fidelitate.

"Amobţinut, totuşi, o creştere de 40 de lei, de la 15 iulie 2010, şi încă 40 delei de la 1 ianuarie 2011. De asemenea, în contractul de muncă au fostprevăzute pentru anul viitor bonusuri, prime şi sporuri, salarii compensatorii,precum şi alte beneficii", a mai spus Florian Marin.

Aproximativo treime din cei peste 3.000 de angajaţi ai Şantierului Naval Daewoo Mangaliaau declanşat, în 11 octombrie, greva generală pe termen nelimitat, nemulţumiţide refuzul administraţiei de a le accepta, în principal, semnarea unui noucontract colectiv de muncă şi o creştere salarială de 300 de lei. Ei reluaseră,de fapt, greva pe termen nelimitat declanşată în luna iunie a acestui an şioprită după ce Tribunalul Constanţa admisese solicitarea conducerii societăţiişi declarase acţiunea ca fiind nelegală. Ulterior, sindicatul "Navalistul"a atacat hotărârea la Curtea de Apel Constanţa, care le-a dat dreptateprotestatarilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-02-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine