2020-05-31 20:53

Angajaţii Societăţii Feroviare de Turism - CFR îşi vor putea cumpăra locuinţele de serviciu

 |  13:48
Angajaţii Societăţii Feroviare de Turism - CFR îşi vor putea cumpăra locuinţele de serviciu

Senatula adoptat, miercuri, o propunere legislativă care dă dreptul angajaţilorSocietăţii Feroviare de Turism - CFR să cumpere locuinţele de serviciu deţinuteprin contract de închiriere, cu plata integrală sau în rate, eşalonate înmaximum cinci ani, cu o dobândă de maxim 8%.

Locuinţelevor putea fi achiziţionate de actualii chiriaşi doar în cazul în care nu şi-audat demisia sau nu au fost demişi din motive imputabile lor din SFT - CFR şi nuau deja o locuinţă. Plata va putea fi achitată integral sau în rate eşalonatepe o perioadă de maximum cinci ani, cu o dobândă ce nu va depăşi 8%.

Potrivitpropunerii legislative, dacă locuinţele sunt ocupate de pensionari sau urmaşiai titularilor contractelor de închiriere, decedaţi, care nu au un venit ce lepermite cumpărarea locuinţei, aceştia le vor putea păstra în calitatea dechiriaşi. Dacă o locuinţă nu este cumpărată şi vacantată, aceasta va rămâne înadministrarea SFT.

DeciziaSenatului a fost luată cu 67 de voturi "pentru", şase"împotrivă" şi o abţinere.

Iniţiatoriipropunerii legislative sunt deputaţii Aledin Amet (UDTTMR - minorităţi), MirciaGiurgiu (PDL), Iusein Ibram (UDTR -minorităti), Emil Radu Moldovan (PSD) şiPetru Movilă (PDL).

Senatula fost primă Cameră sesizată, decizia urmând să se ia în Camera Deputaţilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine