2020-07-02 09:40

Antonescu: Sper într-o variantă care să marcheze apropierea R.Moldova de România şi de UE

 |  14:57
Antonescu: Sper într-o variantă care să marcheze apropierea R.Moldova de România şi de UE

LiderulPNL Crin Antonescu a apreciat, luni, că situaţia rezultată în urma alegerilorparlamentare din R. Moldova este, cel puţin în baza datelor actuale, unacomplicată, el exprimându-şi speranţa ca din toate variantele posibile să ianaştere una care să marcheze apropierea de România şi de UE.

"Esteo situaţie în continuare complicată, pentru că, deşi au câştigat din noucomuniştii, nu au voturi suficiente, singuri, nici pentru a forma Guvernul,nici pentru a învesti preşedintele. Şi invers este complicat, pentru că, subsuma mandatelor, aşa cum se estimează acum, chiar dacă le-am socoti împreunăpentru toate partidele din alianţa europeană, cele trei, nu le permit niciacestora decât să formeze Guvernul, decât o majoritate guvernamentală, nu unaprezidenţială, ceea ce însemnă că vom avea din nou o situaţie complicată",a spus Antonescu.

Elşi-a manifestat speranţa ca, din toate variantele posibile, să ia naştere una caresă marcheze apropierea R. Moldova de România şi de UE.

"Oricum,sper ca din toate variantele posibile să se nască una care să marchezeapropierea R. Moldova de România sau de Uniunea Europeană, implicit deRomânia", a spus liderul PNL.

Ela mai precizat că a constat cu regret distanţa dintre realitatea numărătoriivotului şi exit-pollurile duminică, apreciind că această distanţă este una fărăprecedent.

Patrupartide au depăşit pragul de 4 la sută necesar intrării în Parlamentul moldovean,potrivit ultimelor date anunţate de Comisia Electorală centrală la ora 07.00,după numărarea a 89,4 la sută din voturi, relatează PRO TV Chişinău.

Astfel,cele mai multe voturi le-a acumulat Partidul Comuniştilor (PCRM), respectiv41,2 la sută. Pe locul al doilea se află Partidul Liberal Democrat (PLDM),condus de premierul Vlad Filat, cu 28,1 la sută, urmat de Partidul Democrat(PDM), cu 13,3 la sută.

PartidulLiberal (PL), condus de preşedintele interimar Mihai Ghimpu a acumulat 8,6 lasută din voturi, iar Alianţa Moldova Noastră, al patrulea partid care a făcutparte din coaliţia de la guvernare, a acumulat doar 2,1 la suta din voturi şinu accede în Parlament.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz