2020-04-03 07:32

Apocalipsa după Boc continuă: Guvernul dă afară 59.000 de bugetari | VEZI VIDEO

 |  12:02
Apocalipsa după Boc continuă: Guvernul dă afară 59.000 de bugetari | VEZI VIDEO

După o şedinţă maraton de 9 ore, Guvernul Boc a aprobatrestructurarea a aproape 60.000 de bugetari. Totodată, Executivul a aprobatimpunerea taxei pe clădiri. Guvernul a dublat şi taxa pentru maşinile de lux.,conform Realitatea.net.

59.000de bugetari vor fi daţi afară, aşa a decis Guvernul Emil Boc, la capătulunei şedinţe-maraton de 9 ore. Jumătate dintre aceştia vor fi concediaţi dinadministraţiile locale, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii,Educaţiei şi Agriculturii. Disponibilizările de personal vor fi efectuate pebaza standardelor de cost, au declarat surse oficiale.

Agenţiileguvernamentale care nu au fost înfiinţate pe baza unor directive ale UniuniiEuropene sau prin legi organice vor fi desfiinţate de Guvern şi transformate îndirecţii de minister, iar unităţile subordonate ministerelor vor fi coordonatede o singură structură la nivelul instituţiei.

„Astăzi amajuns la restructurarea aparatului de stat, după ce anul trecut am restructuratagenţiile de stat. Am adoptat o OUG privind completarea legii finanţelorpublice locale. Lucrăm de patru luni la această modificare. Ordonanţa are două componente majore:o disciplină fiscală la nivel local prin măsuri care vizează prevenireaestimării veniturilor şi că nu se vor putea face angajamente noi înainte de aplăti datoriile. Nu poţi consuma mai mult decât produci. A doua componentă estecea a normativelor de personal. Cu toţii ne plângem că avem un aparatsupradimensionat, pentru a putea asigura un cadru la nivel naţional cu plafoanemaximale”, a declarat premierul Emil Boc.

Premieruls-a ferit să ofere un număr exact de oameni care vor fi daţi afară:"Astăzi am adoptat mai multe OUG prin care ministerele să poate continuaprocesul de restructurare prin HG-uri de guvern. Procesul nu pleacă de la un obiectiv,avem de dat afară un anumit număr de persoane. În scrisoarea cuFMI avem un plafon de cheltuieli bugetare. Nu aş vorbi de un număr concret.Plecăm de o analiză funcţională, ca administraţia să fie eficientă."

"Româniaare 3.321 de unităţi teritorial administrative. La 31 noiembrie, 2456 nu aureuşit să-şi plătească salariile din taxe locale. 11 municipii şi toate cele 41consilii judeţene. Înadministraţia publică locală la 31 noiembrie 2009 lucrau 701.498 de persoane.70% din personalul din administraţia publică lucrează în educaţie, asistenţămedicală şi socială. Actul normativ nu se referă la aceştia",a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

“Numărulde posturi peste normativ este de 53.432 de persoane, deci personal dedisponibilizat pentru respectarea normativului de bază 38.666. Vorbim de o reducere de personal de26% şi de o economie de peste 1,5 miliarde de lei, a declarat Blaga.

PremierulEmil Boc le ceruse sâmbătă miniştrilor să vină până miercuri cu măsurile dereorganizare a ministerelor, a direcţiilor şi agenţiilor aflate în subordine.Statisticile arată că peste 2.500 de primării şi consilii judeţene nu mai adunăbani pentru a susţine cheltuielile de personal, mai ales că în unele localităţinumărul angajatilor depăşeşte necesarul chiar şi cu 2.000.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine