2019-10-14 23:34

Aproape 1.500 de pensionari, executaţi silit de Casa de Pensii Vaslui din cauza neplăţii datoriilor

 |  18:19
Aproape 1.500 de pensionari, executaţi silit de Casa de Pensii Vaslui din cauza neplăţii datoriilor

Aproape1.500 de pensionari vasluieni sunt executaţi silit de Casa Judeţeană de PensiiVaslui, în baza unor sentinţe judecătoreşti definitive, titluri executorii saudecizii ale unor primării, pentru neplata în termen a ratelor la bănci sau aimpozitelor şi taxelor locale.

Cupopriri lunare medii de 140 de lei pentru fiecare pensionar, Casa Judeţeană dePensii (CJP) Vaslui execută silit un număr total de 1.493 de pensionari, sumatotală reţinută pentru a fi virată ulterior în contul instituţiilor de creditsau primăriilor ridicându-se, în luna decembrie, la peste 200.000 de lei.

Celemai multe popriri se fac în rândul pensionarilor care nu şi-au plătit taxele şiimpozitele locale la Primăria Vaslui sau care nu au returnat creditele făcutela Casa Judeţeană de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Vaslui.

"Celemai multe documente de înfiinţare a popririlor, în speţă decizii, hotărârijudecătoreşti, titluri executorii, contracte de credit, provin de la primăriiledin judeţ sau de la instituţiile de credit. Desigur, indiferent de suma ceurmează a fi recuperată, popririle pe pensii nu depăşesc, conform legislaţiei,o treime din venitul fiecărui pensionar în parte", a declarat, luni,Loredana Enache, purtătorul de cuvânt al CJP Vaslui.

Numărulde executări silite în rândul pensionarilor a crescut, în ultimele trei luni,la nivelul judeţului Vaslui, cu peste 300 de popriri pe pensii, pe fondulimposibilităţii financiare a pensionarilor de a-şi mai plăti ratele la băncisau de a-şi achita dările la stat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray