2020-04-10 07:06

Aproape 8.000 de bugetari din judeţul Buzău vor da statul în judecată, după reducerea salariilor

 |  18:58
Aproape 8.000 de bugetari din judeţul Buzău vor da statul în judecată, după reducerea salariilor

Aproape8.000 de bugetari din judeţul Buzău vor da statul în judecată după ce le-aufost micşorate salariile cu 25 de procente, cei mai mulţi care vor apela lajustiţie în speranţa că-şi vor redobândi banii fiind angajaţii din învăţământullocal.

Potrivitliderului Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, profesorul Ion Dobre,aproximativ 5.000 de cadre didactice din judeţul Buzău vor da statul înjudecată pentru a-şi recupera salariul pe care îl primeau înainte de reducereade 25 la sută. Profesorii respectivi au cerut deja consultanţă sindicatului şisunt pregătiţi să apeleze la justiţie pentru a-şi redobândi drepturilesalariale.

Şisindicaliştii din domeniul sanitar sunt decişi să dea statul în judecată dupăce salariile le-au fost tăiate.

Potrivitliderulului Sanitas Buzău, asistentul Mariana Munteanu, circa 2.000 de membride sindicat au decis să apeleze la justiţie, în acest moment întocmindu-se olistă cu datele fiecărei persoane în parte.

Alţi aproape800 de sindicalişti, membri ai CNSLR Frăţia Buzău, sunt decişi să facă tot cele stă în putinţă pentru a-şi recupera banii opriţi de stat în urma reducerilorcu 25 la sută.

LiderulCNSLR Frăţia Buzău, Cornel Radu, a precizat joi că toţi bugetarii pe care îireprezintă vor da statul în judecată, în viitorul apropiat, chiar dacă suntconvinşi că procesele vor fi de lungă durată.

Conformliderilor de sindicat din judeţul Buzău, listele cu bugetarii care vor dastatul în judecată vor fi finalizate la sfârşitul săptămânii curente.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine