2019-10-16 05:09

Apropiaţi ai succesorului lui Kim Jong-Il au vrut să-l ucidă pe fiul său cel mare

 |  10:54

Apropiaţi ai lui Kim Jong-Un, fiul cel mai mic şipresupusul succesor al liderului nord-coreean Kim Jong-Il, intenţionau să-latace pe fiul cel mai mare al "conducătorului iubit" în 2009, dar Chinai-a împiedicat, afimă miercuri cotidianul Chosun Ilbo, citând o sursăguvernamentală.

Potrivit acestei surse, apropiaţi ai lui Kim Jong-Un aucomplotat, în ianuarie 2009, să se debaraseze de fiul cel mare, Kim Jong-Nam,fratele vitreg al lui Kim Jong-Un. Liderul nord-coreean tocmai hotărâse, lavremea respectivă, ca fiul cel mic să îi succeadă la putere.

Apropiaţii presupusului succesor "voiausă-i facă ceva lui Kim Jong-Nam, care vorbea un pic prea mult înstrăinătate", dar Chinai-ar fi avertizat împotriva oricărei acţiuni pe teritoriul său, a declarataceastă sursă pentru cotidianul sud-coreean.

Kim Jong-Nam, în vârstă de 39 de ani, locuieşte în Chinaşi în Macao, un teritoriu chinez, de când a căzut în dizgraţiatatălui său, după ce a încercat să intre în Japonia cu un paşaport fals.

Potrivit cotidianului, fiul mai mare al lui Kim Jong-Il este un apropiat alcopiilor oficialilor chinezi de rang înalt, un grup numit "miciiprinţi".

"Kim Jong-Nam nu se va întoarce în Coreea de Nord.Va rămâne în China", a precizat sursa guvernamentală pentru Chosun Ilbo. Serviciile deinformaţii sud-coreene nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

Kim Jong-Un, în vârstă de 27 de ani, a fost promovataproape oficial ca succesor al tatălui său, în cadrul uneireuniuni excepţionale a partidului unic, la sfârşitul lui septembrie.

De atunci, ,inclusiv duminică, când a avut loc o paradă militară gigantică, la Phenian.

Kim Jong-Nam a declarat într-un interviu difuzat marţi de postul privat deteleviziune japonez Asashi TV, că . "Personal,eu mă opun transmiterii ereditare (a puterii) către o a treia generaţie afamiliei", a declarat el, în limba coreeană, la Beijing

Kim Jong-Il, în vârsă de 68 de ani, care a suferit un atac cerebral în urmăcu doi ani, i-a succedat la putere tatălui său, Kim Il-Sung, decedat în 1994.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray