2020-04-07 13:30

Aproximativ 20.000 de oameni vor protesta miercuri în Piaţa Revoluţiei şi la Guvern

 |  11:23
Aproximativ 20.000 de oameni vor protesta miercuri în Piaţa Revoluţiei şi la Guvern

Aproximativ 20.000 de oameni vor protesta, miercuri, înPiaţa Revoluţiei şi în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de măsurile de austeritateale Guvernului, la aceste proteste fiind aşteptate toate persoanele care aurevendicări comune.

Preşedintele CNSLR- Frăţia, Marius Petcu, a declarat, marţi, într-oconferinţă de presă, că vor fiorganizate două mitinguri şi un marş, astfel că la ora 12.00 va fi omanifestare a Federaţiei Sanitas urmată la ora 13.00 de un miting alCNSLR-Frăţia, iar la ora 14.00 va începe marşul spre Piaţa Victoriei.

"Miercuri va fi un miting al celor nemulţumiţi, sperăm să vină toţicei care nu sunt de acord cu măsurile Guvernului, vizăm o participare mare abucureştenilor. Dacă vor să zgâlţâie această putere o pot face plimbându-seprin cele două pieţe în număr mare", a spus Petcu.

Protestarii vor fi în Piaţa Victoriei între orele 15.00 şi 19.00, acţiunela care se aşteaptă o susţinere mai mare din partea bucureştenilor nemulţumiţi.Petcu a spus că aproximativ 10.000 depersoane vor veni din teritoriu.

Sindicaliştii cer revenirea la salariile din septembrie 2009, majorareasalariului minim pe economie la 750 de lei atât pentru bugetari cât şi pentruangajaţii din societăţile comerciale, stoparea disponibilizărilor în sistemulbugetar şi în sistemul economic, păstrarea Codului muncii şi a protecţieisalariaţilor la concedieri colective.

Sindicaliştii mai vor blocarea iniţiativei de a desfiinţa contractulindividual de muncă pe perioadă nedeterminată, contractul colectiv de muncă lanivel de ramură şi contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional. O altăsolicitare este menţinerea actualei legi a pensiilor, a vârstei de pensionareşi a modului de calcul al pensiei.

Modificarea legii Inspecţiei muncii pentru diminuarea muncii la negru şiîntărirea măsurilor de securitate a lucrătorilor la locul de muncă,depolitizarea instituţiilor şi companiilor de stat, un pachet de măsurianti-criză din partea Guvernului care să ducă la creşterea veniturilor şi aputerii de cumpărare sunt alte cereri ale sindicaliştilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine