2020-02-26 19:10

Aproximativ 500 de sindicalişti Cartel-Alfa protestează în Piaţa Victoriei. Sunt aşteptaţi 4000 de sindicalişti

 |  11:46

Aproximativ 4.000 de sindicalişti din sănătate, educaţie şi asistenţăsocială afiliaţi la "Cartel Alfa" sunt aşteptaţi să participe, joi, lamitingul de la sediul Guvernului, protestatarii fiind nemulţumiţi de măsurilede austeritate impuse de Guvernul Boc.

Aproximativ 500 de sindicalişti dinasistenţă socială, educaţie şi sănătate s-au adunat, joi, în Piaţa Victoriei,pentru mitingul organizat de CNS Cartel-Alfa.

Sindicaliştii au autorizaţie de protest pentru minim două ore.

Oamenii strigă "Jos Guvernul" şi "Demisia".

Membrii Federaţiei Naţionale Sindicale din Asistenţă Socială şiProtecţia Copilului, FNS "Pro Asist", afiliată la CNS Cartel Alfa, auanunţat, miercuri, că vor fi prezenţi la protestele de joi, de la ora 11.00.

Salariaţii din asistenţă socială sunt nemulţumiţi de scăderea drastică aveniturilor în medie cu 40%, de îngrădirea începând cu anul 2010 prin actenormative a prevederilor constituţionale referitoare la negocierea, încheiereaşi respectarea Contractelor Colective de Muncă şi de pierderea unor sporuripentru condiţii deosebite de muncă, pentru orele suplimentare sau zilele desâmbătă şi duminică lucrate.

Deficitulde personal creat de plecările masive din sistem, creşterea vârstei depensionare, desfiinţarea protecţiei sociale a salariaţilor la concediericolective sunt alte revendicări ale sindicalitştlor din asistenţa socială.

Aceştiamai cer renunţarea la toate măsurile de austeritate impuse de Guvern, o lege asalarizării care să aducă echitate în sistemul bugetar prin remunerarea înfuncţie de nivelul pregătirii şi importanţa muncii.

Protestele "Cartel Alfa" continuă vineri, când în Piaţa Victorieivor veni sindicalişti din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, urmaţi,luni, de cei din administraţie şi chimie.

În celetrei zile în care sindicaliştii "Cartel Alfa" vor protesta la sediulGuvernului circulaţia rutieră va fi restricţionată pe banda 1 de pe ŞoseauaKiseleff, pe tronsonul dintre strada Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, întreorele 10.00 şi 18.00.

ReprezentanţiiConfederaţiei "Cartel Alfa" au spus că decizia de a continuaacţiunile sindicale a fost luată din cauza măsurilor de austeritate fărăprecedent anunţate de Guvernul Boc.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la New York, că l-a mandatat peministrul Muncii să continue discuţiile cu liderii sindicali, dar că estenevoie de "raţionalitate" şi nu de politici populiste, insistând încontinuare că măsurile de austeritate impuse de Guvern sunt necesare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine