2020-02-16 20:45

Aproximativ o sută de romi, evacuaţi dintr-o tabără ilegală din sud-estul Franţei

 |  13:25
Aproximativ o sută de romi, evacuaţi dintr-o tabără ilegală din sud-estul Franţei

O tabărăilegală ocupată de aproape o sută de romi pe un teren din localitatea SaintMartin d'Heres, a fost evacuată, joi dimineaţă, de aproximativ 150 de membri aiforţelor de securitate şi jandarmi mobili, a anunţat Prefectura din Isere.

"Aceastăoperaţiune de evacuare răspunde instrucţiunilor ministrului de Interne şiministrului Imigraţiei", aminteşte Prefectura, într-un comunicat, adăugândcă ea răspunde "unei situaţii ce prezintă numeroase riscuri, pe plansanitar şi din punct de vedere al securităţii persoanelor".

"Chiarlocalizarea acestei tabere, instalată în imediata apropiere a şoselei decentură din sud şi a căii ferate, reprezintă o sursă de riscuri pentru ocupanţiitaberei care traversează drumul, pentru automobiliştii care folosesc şoseaua decentură şi pentru trenuri", a subliniat instituţia, adăugând că acesteterenuri nu sunt conectate la reţeaua de electricitate şi nici la sistemul decanalizare.

Operaţiuneade evacuare "a fost pregătită în detaliu, pentru ca ea să se poatădesfăşura în bune condiţii", subliniază Prefectura, care precizează că aufost aduse "două unităţi de forţe mobile (adică minim 150 de persoane,n.red.)".

Acţiunea"permite şi o clarificare a situaţiei administrative a persoanelorprezente în tabără", adaugă Prefectura. Unele acceptă să se întoarcă înRomânia, beneficiind de ajutorul autorităţilor franceze. Altele fac obiectulunui examinări atente a situaţiei lor în ceea ce priveşte dreptul de şedere înFranţa, continuă instituţia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine