2019-10-15 20:06

Arad:Mii de profesori au purtat banderole albe la cursuri în semn de solidaritate cu Cristina Anghel

 |  16:14
Arad:Mii de profesori au purtat banderole albe la cursuri în semn de solidaritate cu Cristina Anghel

Câteva mii decadre didactice din Arad au purtat, luni, la cursuri, banderole albe pe braţe,în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel aflată în greva foameişi cu preşedintele unei asociaţii din Arad, care a recurs la acelaşi gest.

SindicatulDemocratic din Învăţământ din Arad arată,într-un comunicat de presă transmis luni, că profesorii sindicalişti s-ausolidarizat cu protestul învăţătoarei Cristina Anghel şi al arădencei DorinaLupşe, preşedintele Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad.

Conformcomunicatului, cadrele didactice membre ale SDI Arad au purtat banderole albela cursuri, timp de două ore, pentru a-şi manifesta "susţinerea,admiraţia, respectul faţă de gestul plin de măreţie al acestor eroine".

"Lemulţumim pentru lecţia de demnitate pe care ne-o oferă şi le sfătuim săînceteze această formă extremă de protest, considerând că viaţa dumnealor estefoarte preţioasă şi mai de folos pentru cei dragi. Responsabilitatea pentrustarea de fapt care generează asemenea manifestări dure de protest o au ceicare ar trebui să asigure drepturile legale ale cetăţenilor ţării", searată în comunicat.

Conform SDI,care reprezintă 99 la sută din angajaţii sistemului de învăţământ din Arad, majoritateacadrelor didactice prezente la cursuri au purtat banderole albe.

În 14 octombrie,preşedintele ULAL Arad, Dorina Lupşe, a intrat în greva foamei, în semn desolidaritate cu profesoara din Caracal.

"Cel maiimportant este acum nu să obţinem salarii mai mari, ci să fim solidari cuaceastă profesoară curajoasă, care ar putea chiar să moară", declara, lavremea respectivă, Dorina Lupşe.

Luni, DorinaLupşe era în continuare în greva foamei, la domiciliu, fiind sub observaţiamedicului de familie.

Cristina Anghela intrat în greva foamei în 26 august, nemulţumită de diminuările salariale dinsistemul bugetar.

Învăţătoarea dela Şcoala nr. 2 din Caracal a fost transferată, în 27 septembrie, de laSpitalul Municipal din localitate la Institutul de Diabet, Nutriţie şi BoliMetabolice "Profesor Doctor N. Paulescu" din Capitală, întrucâtstarea sa de sănătate s-a agravat.

În greva foameise află şi o profesoară de la Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu" dinFălticeni, care a recurs la această formă de protest vinerea trecută.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray