2020-02-26 19:35

Asistenta medicală Florentina Cârstea, reţinută de Parchet

 |  19:11
Asistenta medicală Florentina Cârstea, reţinută de Parchet

Asistentamedicală Florentina Cârstea a fost reţinută, pentru 24 de ore, de cătreParchet, sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă dinculpă, în legătură cu incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Parchetulinstanţei supreme va solicita, marţi, Judecătoriei sectorului 6 Bucureştiemiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele asistentei Cârstea.

Procurorulşef Marius Iacob, coordonatorul anchetei de la Maternitatea Giuleşti, aanunţat, luni, începerea urmărire penală împotriva asistentei medicaleFlorentina Cârstea, care ar fi lipsit cel puţin12 minute din salonul unde s-aprodus scurt-circuitul, perioadă în care izbucnit incendiul în Secţia TI undese aflau bebeluşii prematuri.

"Asistentamedicală a lipsit între 18.24 şi 18.36. La ora 18.36 un alt cadru medical ce aobservat incendiul a anunţat serviciul unic de urgenţă", a spus MariusIacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrulParchetului instanţei supreme

Potrivitprocurorului şef, asistenta avea obligaţia de a supraveghea acea Secţie deTerapie Intensivă prematuri, în cele 12 minute cât se presupune că a lipsit,fiind plecată prin alte saloane.

Asistenteimedicală i s-au adus la cunoştinţă, luni, învinuirile de ucidere din culpă şivătămare corporală gravă din culpă.

Potrivit luiIacob, în urma audierilor şi realizarea altor proceduri, există posibiltatea extinderiiurmăririi penală asupra altor persoane fizice şi juridice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine