2020-07-02 09:48

Asociaţia Transplantaţilor: Pacientul transplantat nu ar trebui chemat anual la comisia de evaluare

 |  14:19
Asociaţia Transplantaţilor: Pacientul transplantat nu ar trebui chemat anual la comisia de evaluare

Criteriilede încadrare în grad de handicap sunt mult prea generale iar pacienţii în starepost-transplant nu ar trebui să fie chemaţi în fiecare an la evaluare,precizează, duminică, Asociaţia Transplantaţilor din România, la finalulconferinţei de încheiere a unui proiect.

Sursacitată precizează că pacienţii în stare post-transplant se confruntă cu o seriede probleme majore, cum ar fi lipsa informaţiilor cu privire la întocmireaactelor necesare pentru evaluarea gradului de handicap sau evaluarea făcută pecriterii de încadrare mult prea generale.

"Nueste normal ca un pacient transplantat să fie chemat în fiecare an de comisiepentru evaluare. Pacientul cu transplant este un pacient cronic care are nevoiede protecţie socială. Acest lucru se întâmplă deoarece criteriile de încadrareîn grad de handicap a pacienţilor în stare post-transplant sunt extrem degenerale şi nu definesc starea specifică şi particulăţile cu care neconfruntăm. Aceste criterii trebuie modificate în aşa fel încât să nu mai fielăsat loc interpretărilor", a declarat, la închiderea proiectului"Mesagerii", Gheorghe Tache, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei.

"Mesagerii"este o reţea de sprijin pentru creşterea reinserţiei socio- profesionale apersoanelor cu transplant, finanţat de guvernele Islandei, PrincipatuluiLichtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului EconomicEuropean.

Scopulproiectului este să îmbunătăţească reinserţia familială, socială şiprofesională a pacienţilor aflaţi în stare post transplant din România.

Proiectuls-a finalizat prin formarea a 152 de voluntari în fiecare judeţ şi municipiulBucureşti, care vor consilia pacienţii pe linia protecţiei sociale şi adocumentelor necesare de încadrare în grad de handicap în relaţia cu comisiilede evaluare teritoriale şi a Municipiului Bucureşti, fiind încheiate protocoalede colaborare cu direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţiacopilului.

AsociaţiaTransplantaţilor din România a fost înfiinţată în 1996 şi grupează peste 1.200de membri, pacienţi cu toate tipurile de transplant.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz