2020-08-05 14:08

Au fost cenzurate mai multe conturi Twitter ostile lui Sarkozy

 |  11:33
Au fost cenzurate mai multe conturi Twitter ostile lui Sarkozy

Frédéric Martel, jurnalist, scriitor şi sociolog, precizează că mai multe conturi Twitter (şi se pare şi de Facebook) ostile lui Sarkozy au fost cenzurate sâmbătă şi duminică. Această măsura a fost luată în conformitate cu regulile generale de utilizare a acestui site, mai ales cele legate de uzurparea identităţii sau de conturile parodice care conţin numele persoanei parodiate.

Această cenzură poate fi rezultatul plângerilor sau a cererilor de blocare făcute de anturajul lui Sarkozy sau consecinţa nenumăratelor cereri de blocare din partea militanţilor Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) prin proceduri de denunţ (sau spam-uri) sau urmarea cererilor adresate direct de Nicolas Princen, consilierul pe probleme informatice al lui Sarkozy, criticat în cursul săptămânii trecute pentru intervenţiile sale pe lângă Facebook, şi care ar fi putut interveni direct în numele preşedintelui pe lângă patronul Twitter. Însă aceste ipoteze urmează să fie verificate.

Nenumărate critici la adresa acestei decizii de cenzurare îndreptate împotriva lui Sarkozy şi a anturajului său, dar şi împotriva Twitter au apărut pe site, după ce conturile @mafranceforte, @fortefrance @DehorsSarkozyet @SarkozyCaSuffit (reapărut ieri seară sub numele @SarkozyCestFini) au fost dezactivate.

Un reprezentant al Twitter se afla la Paris în cursul săptămânii trecute, pentru a se  întâlni cu echipele lui Nicolas Sarkozy, dar şi ale lui François Hollande, reţeaua de socializare neavând un birou în Franţa şi fiind gestionată din Marea Britanie. Lansarea contului oficial al candidatului, @NicolasSarkozy, la 15 februarie, şi cenzurarea la 16 februarie a unui cont parodic aflat în activitate din 2010, numit @_nicolassarkozy, este catalogată drept coincidenţă de către Twitter.

Deşi există multe conturi parodice ostile lui François Hollande, precum @FrancoisHolland @PsyHollande @DehorsHollande sau chiar @FranHollande, până acum acestea nu au fost dezactivate.

'Nu sunt pentru interzicerea conturilor-parodie împotriva lui Hollande, Mélenchon, Bayrou sau Eva Joly, doresc ca cele care îl parodiază, în mod fidel şi cu talent, pe Nicolas Sarkozy să nu fie cenzurate', susţine Martel. Potrivit acestuia, caricaturile îşi au şi ele locul într-o democraţie şi în dezbaterea publică, cu condiţia ca ele să nu cadă sub incidenţa legii (să fie ofensatoare, să aducă atingere vieţii private etc.), scrie Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639554-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz