2020-04-10 06:16

Au glumit că vor să-l asasineze pe Papa şi au fost arestaţi

 |  15:43
Au glumit că vor să-l asasineze pe Papa şi au fost arestaţi

Cei şasebărbaţi acuzaţi că au complotat în vederea asasinării Papei au fost arestaţidupă ce au "glumit" la cantina firmei de salubrizare unde lucraudespre posibilitatea comiterii un atentat împotriva sa cu un lansator derachete, relatează Sunday Mirror, în ediţia electronică.

Bărbaţii,toţi de origine nord-africană şi care au fost eliberaţi ulterior de poliţie, auînceput să discute, joi, în timp ce beau ceai, despre cât de uşor ar fi să îlasasineze pe Suvernul Pontif.

Unul dintreei a spus: "Ar fi destul de dificil să îl împuşti pe Papă, pentru cămaşina sa este blindată, nu ?"

Un coleg alsău a răspuns: "Da, dar pun pariu că un lansator de rachete ar trece prinea destul de uşor". Grupul a râs şi apoi a schimbat subiectul.

Dar acestdialog i-a trezit unui alt angajat la firma de salubrizare Veolia ­EnvironmentalServices suficientă îngrijorare încât să cheme poliţia.

El le-a spusunor detectivi că bărbaţii cunoşteau drumul pe care urma să îl parcurgă Papa,deoarece ei aveau sarcina de a curăţa străzile cu câteva ore înainte detrecerea convoiului său oficial prin Londra.

Acesteinformaţii au fost imediat transferate unităţii antiteroriste a Scotland Yard."Când am primit informaţiile, am decis că trebuie să îi arestăm pe bărbaţişi să vedem dacă este vorba despre un adevărat complot terorist", adeclarat o sursă din cadrul poliţiei.

"Nu eraceva în legătură cu care să ne asumăm un risc, având în vedere că Papa se aflaîn ţară în acea zi şi că bărbaţii aveau acces la itinerariul Papei. Dacă cinevala bordul unui avion glumeşte că are o bombă asupra sa, autorităţile iauaceastă glumă foarte în serios, iar aceasta era o situaţie similară", acontinuat sursa, citată de ziarul britanic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine