2020-07-02 10:10

Aurelian Şoric, judecat în Consiliul de Disciplină pentru afirmaţiile făcute în urma asasinatului de la Neamţ

 |  12:46
Aurelian Şoric, judecat în Consiliul de Disciplină pentru afirmaţiile făcute în urma asasinatului de la Neamţ

Comisarul Aurelian Şoric va fi judecat în ConsiliulSuperior de Disciplină din IGPR, la solicitarea ministrului Internelor, pentruafirmaţiile şi comportamentul avute în urma asasinatului din 14 noiembrie şipentru modul în care a condus IPJ Neamţ, a anunţat, joi, chestorul AurelVlădulescu.

Aurelian Şoric, judecat în Consiliul de Disciplină pentru afirmaţiilefăcute în urma asasinatului de la Neamţ

Şeful Corpului de Control din Ministerul Administraţiei şi Internelor,chestor principal de poliţie Aurel Vlădulescu, a prezentat, joi, într-oconferinţă de presă, concluziile cercetării prealabile în cazul comisarului şefde poliţie Aurelian Şoric-Vasea, precum şi concluziile controlului tematicefectuat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, pentru evaluareaactivităţii şi managementul realizat de inspectorul şef, adjuncţii acestuia şicadrele cu funcţie de comandă.

Vlădulescu a spus că Aurelian Şoric a încălcat articolul 57 litera a dinStatutul poliţistului şi articolul 12 litera a din Regimul disciplinar alpersonalului din MAI, având uncomportament necorespunzător în calitate de şef al IPJ Neamţ.

Şeful Corpului de Control a precizat că măsurile disciplinare în cazul lui Aurelian Şoric vor fi luate dupăjudecarea lui în Consiliul Superior de Disciplină.

Chestorul Vlădulescu a mai spus că în Poliţia Română măsurile disciplinarese iau în conformitate cu Legea 360 din 2002 privind Statutul poliţistului şică Ministerul Internelor este obligatsă facă o cercetare prealabilă înaintea luării oricărei decizii referitoare laŞoric.

,subminând încrederea populaţiei în serviciul poliţienesc şi a încercat sădiminueze autoritatea conducerii MAI prin incitarea şefilor de post din judeţulNeamţ, a declarat chestorul Aurel Vlădulescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz