2020-04-10 05:09

Autorităţile locale s-au plâns, la întâlnirea cu Boc, de probleme la proiectele cu fonduri europene

 |  17:34
Autorităţile locale s-au plâns, la întâlnirea cu Boc, de probleme la proiectele cu fonduri europene

Primarii PDL şi preşedinţii de Consilii Judeţene s-au plâns, sâmbătă,conducerii centrale a partidului şi miniştrilor prezenţi împreună cu premierulEmil Boc la Drobeta Turnu Severin de problemele pe care le întâmpină înimplementarea proiectelor cu bani europeni, în special în cazul licitaţiilor.

Prim-vicepreşedintele PDL GheorgheFlutur a declarat că în cadrul întâlnirii autorităţile locale s-au plâns degreutăţile pe care le întâmpină în implementarea proiectelor cu fondurieuropene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Una este semnarea proiectelor şi alta este să le derulezi. Aici sunto serie de lucruri de procedură şi să nu mai vorbesc de şicanele pe care leîntâlnesc la licitaţii. Licitaţiile durează un an sau doi şi se pierdproiectele", a spus Gheorghe Flutur, care este şi preşedintele ConsiliuluiJudeţean Suceava.

Potrivit acestuia, ministerele de resort ar trebui să intervină pentrusoluţionarea acestor probleme.

"Aici ar trebui ca fiecare minister să inventarieze şi săgestioneze responsabil patrimoniul din teritoriu", a mai spus Flutur.

Biroul Naţional Permanent Naţional al PDL s-a reunit, sâmbătă, laDrobeta Turnu Severin, la Paltul Cultural Teodor Costescu. La întrunire aupaticipat liderul PDL, premierul Emil Boc, Vasile Blaga, Theodor Stolojan,Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Anca Boagiu, DanielFuneriu, Roberta Anastase, precum şi primari PDL şi preşedinţi de consiliijudeţene.

La începutul întâlnirii, Emil Boc s-a adresat autorităţilor locale,vorbindu-le despre descentralizarea administraţiei publice locale şi desprenecesitatea atragerii de fonduri europene.

"PDL şi-a asumat cea mai dură reformă a statului, o reformă carepresupune costuri politice, dar atât de necesară pentru România. La sfârşitulreformei vom avea un stat care să cheltuiscă atât cât trebuie, o reformă carepresupune că vom avea un sistem eficient de pensii, o reformă a sistemuluimedical şi a administraţiei publice locale", a declarat Emil Boc.

Referindu-se la reformele care sunt în derulare, premierul a spus căacestea se fac prin intermediul administraţiei publice locale, cu costuripolitice, arătând că administraţia locală este motorul economiei.

"Guvernul este nevoit să ia măsuri drastice, care presupun costuripolitice, dar pe care PDL şi le-a asumat", a spus Boc.

Liderul PDL a mai arătat că - UDMR, UNPR şi grupul minoriăţilor naţionale.

"Vreau să ştiţi că adevăraţii câştigători ai acestui proces dereformă a statului vor fi românii, care vor avea un stat cu care se vor puteamândri în UE şi, din punct de vedere politic, în 2012 principalii câştigătoriai trecerii României prin criză şi a reuşitei de a duce România pe creştereeconomică concomitent cu reformarea acestui stat, câştigătorii politici vor ficei care azi susţin Guvernul: PDL şi celelalte partide din arcul guvernamental:UDMR, UNPR şi grupul minorităţilor, cărora şi aici le mulţumesc, ca şicolegilor din PDL, pentru susţinerea politică într-un moment extrem de greu pecare îl traversăm în momentul de faţă", a spus premierul.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, la finalul reuniunii dela Drobeta Turnu Severin, că discuţiile, care au durat aproximativ şapte ore şis-au desfăşurat cu uşile închise, s-au axat pe priorităţile administraţieipublice locale pentru 2011, pe descentralizare şi accelerarea procesului deabsorbţie a fondurilor europene.

Potrivit acestuia, la întâlnirea conducerii centrale a partidului cuprimarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene au fost discutate proiectele dedezvoltare locală, în condiţiile în care România are la dispoziţie peste 30 demiliarde de euro, fonduri europene, care trebuie absorbite până în 2013. Flutura arătat că România este "la jumătatea perioadei de absorbţie a fonduriloreuropene" şi că autorităţilor locale le-au fost cerute proiecte clarepentru infrastructură, în special pentru infrastructura de drumuri, "carenu arată prea bine".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine