2020-04-07 16:46

Autorităţile tulcene au ridicat corturi în Ceatalchioi pentru localnicii care refuză evacuarea

 |  11:39
Autorităţile tulcene au ridicat corturi în Ceatalchioi pentru localnicii care refuză evacuarea

Autorităţile tulcene, pentru a sprijini persoanele dinCeatalchioi care doresc să rămână în zonă, a instalat o tabără de corturi,pregătită s-iă adăpostească pe cei aflaţi în dificultate, până în prezent fiindevacuate 326 de persoane din localităţile judeţului Tulcea, afectate deinundaţii.

Luni, au mai fost evacuate nouă persoane din localitateaCeatalchioi, opt dintre acestea fiind cazate la internatul Colegiului BradSegal din municipiul Tulcea, iar una plecând la rude, a informat ComitetulJudeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

"În judeţ, până în prezent, au fost evacuate 326persoane, astfel: 158 din Ceatalchioi, 32 de la Pătlăgeanca (comuna Ceatalchioi),16 din Sălceni (comuna Ceatalchioi), 6 din localitatea Plaur (comunaCeatalchioi), 85 de la Smîrdan, 20 din localitatea Ilganii de Sus (comunaMaliuc), nouă din suburbia Tudor Vladimirescu (municipiul Tulcea)", acomunicat sursa citată.

Dintre persoanele evacuate, 50 sunt cazate la internatulColegiului Brad Segal din Tulcea, 11 sunt cazate la Centrul social Phoenix înmunicipiul Tulcea, şase se află în tabăra de corturi din Plaur organizată deISU, iar restul persoanelor se află la rude sau la locuinţele pe care le deţinîn alte localităţi.

În 25 iunie, au fost evacuate primele persoane, respectivdin localitatea Smîrdan, ale căror locuinţe erau situate în zona dig-mal.

Vineri, 9 iulie, digul local de apărare a localităţiiCeatalchioi, judeţul Tulcea, a cedat, astfel că autorităţile au decis evacuareaparţială a populaţiei.

"Pentru a venit în sprijinul persoanelor dinCeatalchioi care doresc să rămână în zonă a fost instalată o tabără de corturi,pregătită să adăpostească persoanele aflate în dificultate", a comunicat,luni, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine