2020-02-19 17:51

Bacalauretaul a fost reprogramat într-un centru din Galaţi după ce a fost anunţat un subiect greşit

 |  16:39
Bacalauretaul a fost reprogramat într-un centru din Galaţi după ce a fost anunţat un subiect greşit

Candidaţiiprogramaţi, luni, să susţină examenul de bacalaureat la Grupul Şcolar deTransporturi Căi Ferate Galaţi au primit, la proba scrisă la limba şi literaturaromână, un subiect greşit, astfel că examenul a fost reprogramat pentru ora13.30, când va fi folosit un subiect de rezervă.

La centrulde examen 504 de la Grup Şcolar de Transporturi Căi Ferate Galaţi, candidaţiila examenul de bacalaureat au primit, luni dimineaţă, un subiect greşit lalimba şi literatura română.

"Subiectula fost multiplicat greşit la centrul de examen, din cauza unor deficienţe denatură umană", a declarat inspectorul şcolar general adjunct OnuţAtanasiu, preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat.

Potrivitunui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Galaţi, în această situaţies-a decis, conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului, caelevii să susţină această probă începând cu ora 13.30, cu un subiect derezervă.

Dupăproducerea acestei erori, inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă a decisschimbarea preşedintelui Comisiei de examen şi a informaticianului din şcoalăcare se face vinovat de producerea greşeii.

În acelaşitimp, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a prezentat scuze candidaţilor şi aanunţat că va declanşa şi o anchetă în acest caz.

La Centrulde examen nr. 504 de la Grupul Şcolar de Transporturi Căi Ferate Galaţi au fostînscrişi 47 de candidaţi.

Potrivitdatelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, pentrusesiunea a doua a bacalaureatului în judeţul Galaţi s-au înscris 3.186 deelevi, dintre care 2.415 absolvenţi din seria curentă şi 771 din seriileanterioare.

Probelescrise de la examenul de bacalaureat au început luni, cu limba şi literaturaromână, urmată în 31 august de proba la limba şi literatura maternă, 1septembrie - proba obligatorie a profilului şi 3 septembrie - proba la alegerea profilului şi specializării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine