2020-01-18 23:08

Banca Carpatica a avut în primele nouă luni pierderi de 115,4 milioane lei

 |  18:47
Banca Carpatica a avut în primele nouă luni pierderi de 115,4 milioane lei

BancaCarpatica (BCC) a avut în primele nouă luni pierderi de 115,4 milioane lei,faţă de un câştig de 5,85 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, pefondul constituirii unor provizioane de 168 milioane lei din cauza deprecieriicalităţii portofoliului de credite.

Profituloperaţional a avansat de la 14,4 milioane de lei în primele nouă luni aleanului trecut la 52,8 milioane de lei, principalele influenţe fiind date de veniturilenete din dobânzi, din comisioane şi din operaţiuni financiare.

"Amrealizat profit operaţional în condiţiile în care, în această perioadă, BCC s-aaflat într-un amplu proces de reorganizare care a vizat, în principal,activităţile de vânzare şi de redefinire a caracteristicilor produselor şiserviciilor, de lansare de noi produse, astfel încât acestea să fie cât maiatractive pentru clienţi. Pe de altă parte, situaţia economică precară are oinfluenţă directă şi ridicată asupra nivelului costului net al riscului decredit, care ne-a afectat în mare măsura rezultatul exercitiului financiarcurent", a afirmat directorul general al Băncii Comerciale Carpatica,Nicolae Surdu, într-un comunicat.

Înprimele trei trimestre din 2009, banca a constituit provizioane de 8,55milioane de lei, iar la finele lunii septembrie 2010 Carpatica avea provizioanede 168,15 milioane de lei, majorarea semnificativă a acestora fiind determinatăde diminuarea calităţii portofoliului de credite, potrivit sursei citate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray