2020-02-16 20:35

Barack Obama va comemora atentatele de la 11 septembrie la Pentagon

 |  14:15
Barack Obama va comemora atentatele de la 11 septembrie la Pentagon

Preşedinteleamerican, Barack Obama, va comemora împlinirea a nouă ani de la atentatele din11 septembrie la Pentagon, în timp ce vicepreşedintele Joe Biden va merge laNew York, în zona unde se aflau turnurile World Trade Center, a anunţat CasaAlbă.

Surseoficiale anunţaseră deja că Prima Doamnă, Michelle Obama, şi fosta Primă DoamnăLaura Bush vor merge sâmbătă la locul unde s-a prăbuşit, la 11 septembrie 2001,în Pennsylvania (est) un avion de linie deturnat de terorişti.

Obama acondus deja anul trecut, la Pentagon, ceremoniile de comemorare a celui maigrav atac terorist produs vreodată în Statele Unite. El ceruse atuncireînnoirea angajamentului naţional de luptă împotriva al-Qaida.

Zona WorldTrade Center, denumită Ground Zero după atentate, s-a aflat în ultimelesăptămâni în centrul unei puternice controverse în legătură cu proiectul deconstrucţie a unei moschei în vecinătatea sa. Opozanţii acestui proiect văd înel o provocare.

Obama şi-aatras critcile unora dintre aliaţii săi democraţi luna trecută, când aintervenit în deschiderea dezbaterii în favoarea proiectului, în numelelibertăţii de cult.

Memorialulridicat în faţa Pentagonului, sediul Departamentului Apărării, este singurulmonument terminat dedicat victimelor atentatelor de la 11 septembrie, în timpce altele sunt în construcţie la New York şi în Pennsylvania.

Un număr de2.993 de persoane au murit în atentate, dintre care 2.752 la New York, cândpatru avioane de linie au fost deturnate, două către turnurile gemene ale WorldTrade Center care s-au prăbuşit, unul către o aripă a Pentagonului, în timp ceal patrulea, ce urmărea o ţintă necunoscută din Washington, s-a prăbuşit înPennsylvania.

În urmaatentatelor, preşedintele din perioada respectivă, George W. Bush, a decis sădeclanşeze un "război împotriva terorismului" în Afganistan şi apoiîn Irak, două conflicte pe care Obama le-a moştenit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine