2020-05-25 13:29

Bărbatul rănit în urma atacului de la Piatra Neamţ a fost externat

 |  13:20
Bărbatul rănit în urma atacului de la Piatra Neamţ a fost externat

Bărbatulîmpuşcat, sâmbătă, într-o cafenea din Piatra Neamţ şi al cărui frate a murit înurma atacului, comis de un membru al lumii interlope locale, a fost externat,luni, de la Spitalul Judeţean, starea sa fiind bună, potrivit medicilor.

BogdanMararu (36 ani) a fost externat, luni dimineaţă, de la Spitalul Judeţean dinPiatra Neamţ, a declarat medicul Sorin Ciobanu, purtător de cuvânt al unităţiispitaliceşti.

Potrivitmedicilor, bărbatul a avut două plăgi împuşcate în zona abdominală, care aufost curăţate şi suturate, fără ca rănile să îi afecteze vreun organ intern.

BogdanMararu a anunţat că familia sa oferă recompensă de un milion de euro pentrugăsirea lui Cristian Chilat - bărbatul care i-a ucis fratele.

CristianChilat este căutat în continuare, luni, de sute de poliţişti din Neamţ şi dinjudeţele limitrofe, care au instituit filtre pentru prinderea bărbatului. Deasemenea, Chilat a fost dat în consemn la toate punctele de frontieră din ţarăşi au fost distribuite fotografii ale urmăritului atât poliţiştilor, cât şijandarmilor.

LaPiatra Neamţ se află şi şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică,chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, care va supraveghea ancheta înacest caz şi va analiza activitatea Poliţiei Neamţ în asigurarea ordinii şisiguranţei publice.

CristianChilat, zis "Falău", este presupusul autor al asasinatului comis,duminică, într-o cafenea din centrul municipiului Piatra Neamţ, asupra luiGheorghiţă Mararu, cunoscut membru al unei grupări interlope.

GheorghiţăMararu (32 ani) şi fratele acestuia, Bogdan (36 ani), stăteau la masă, duminicăla prânz, într-o cafenea din Piatra Neamţ, primul din aceştia fiind împreună cuprietena sa. La un moment dat, în local a intrat Cristian Chilat (40 ani), zis"Falău", care a scos pistolul şi l-a împuşcat de patru ori peGheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit.Incidentul, petrecut sub privirile îngrozite ale celorlalţi consumatori, a fostînregistrat de camerele video de supraveghere aflate atât în interiorul, cât şiîn exteriorul localului. Martorii incidentului au sunat imediat la 112, cerândajutor.

GheorghiţăMararu a suferit patru plăgi împuşcate, trei în zona inimii şi una în abdomen,iar când au sosit medicii avea deja doi litri de sânge în cavitatea toracică şiera în stop cardio-respirator. Medicii i-au făcut masaj cardiac şi i-au acordatprimul ajutor, injectându-i şi adrenalină pentru a-i reporni inima, însăvictima nu a supravieţuit.

BogdanMararu a fost împuşcat de două ori în abdomen şi a fost dus cu ambulanţa laSpitalul Judeţean.

ParchetulTribunalului Neamţ a declanşat investigaţii cu privre la împrejurările în cares-a produs incidentul, pentru infracţiunile de tentativă de omor şi omor, darşi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cu atât mai mult cucât din primele date a reieşit că suspectul ar fi folosit arma în mod ilegal.

Sursedin cadrul Poliţiei Judeţene Neamţ au confirmat că bărbatul acuzat că l-a ucispe Gheorghiţă Mararu şi l-a rănit grav pe fratele acestuia se numeşte CristianChilat, din Piatra Neamţ, fiind un vechi duşman al familiei Mararu.

Zisşi "Falău", el fusese eliberat din închisoare înainte de termen, înurmă cu aproximativ trei luni.

Acestaa fost inculpat în 2008 pentru că, la o percheziţie domiciliară, a fostdescoperit armament în casa sa. Pistolul automat şi gloanţele au fostcumpărate, de la Torino, în 2007, iar Chilat le-a spus procurorilor că şi-aluat arma pentru că fusese ameninţat cu moartea.

Ulterior,"Falău" a fost a fost arestat pentru incendierea unei maşini de lux alui Bogdan Mararu, fiind vorba despre un Mercedes E 270 care a fost stropit cubenzină şi distrus. Incidentul s-a produs în mai 2006, iar "Falău" afost încarcerat ulterior, în urma probelor ADN.

Doibărbaţi din Piatra Neamţ, ambii în vârstă de 38 de ani, au fost acuzaţi dedistrugere, după ce ar fi comis două atentate de tip mafiot în 2007 şi 2008incendiind două maşini. Cei doi, ale căror identităţi au fost protejate depoliţiştii nemţeni, sunt acuzaţi că au comis două atentate de tip mafiot, în2007 şi 2008, incendiind maşinile lui Bogdan Mararu şi Petru Voroneanu.

Înnoaptea de 9 spre 10 mai 2007, un Mercedes ce aparţinea lui Bogdan Mararu afost incendiat în Piatra Neamţ, iar la începutul lunii ianuarie 2008 a fostincendiat un autoturism BMW X5 care aparţinea omului de afaceri nemţean PetruVoroneanu.

PotrivitIJP Neamţ, la percheziţiile făcute în casele celor doi au fost găsite o armă cumuniţie, o cagulă şi un baston telescopic de intervenţie. Surse din Poliţiedeclarau că cei doi ar face parte din anturajul lui Puiu Mironescu, care în2006 a fost ţinta unui atentat mafiot, fiind împuşcat în apropierea locuinţei.

ÎnPiatra Neamţ, seria atentatelor de tip mafiot, prin incendiere, a început înianuarie 2005, când maşina judecătorului Cristian Catană, un Audi A4, a fostincendiată de persoane necunoscute.

Înnoiembrie 2005, o limuzină Audi A8, proprietatea lui Gheorghe Mararu, a fostdistrusă într-un incendiu produs pe Bulevardul Traian, în zona sediului Asirom.

Înfebruarie 2006, două autoturisme de lux apartinând unor cunoscuţi oameni deafaceri nemţeni au fost incendiate de indivizi necunoscuţi. Tot în februarie2006, Puiu Mironescu, în vârstă de 34 de ani, a fost împuşcat cu o armă de foc,în faţa blocului în care locuieşte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine