2020-08-10 11:31

Bărbatul ucis în Alpii francezi era cunoscut serviciilor de informaţii britanice

 |  09:45
Bărbatul ucis în Alpii francezi era cunoscut serviciilor de informaţii britanice

Bărbatul asasinat împreună cu alte trei persoane în apropierea lacului Annecy, estul Franţei, era cunoscut de serviciile de informaţii britanice, afirmă site-ul cotidianului The Daily Mail, citând un vecin anonim al acestuia, conform AFP.

Serviciile secrete din Marea Britanie plasaseră victima sub supraveghere în 2003, în timpul intervenţiei americane în Irak, a dezvăluit cotidianului amintit o persoană care pretinde că a locuit în vecinătatea bărbatului asasinat.

Serviciile de informaţii de la Londra au refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu aceste dezvăluiri, limitându-se să spună că victima nu a fost încă formal identificată. Joi, anchetatorii francezi raportaseră că identitatea victimei a fost stabilită, acesta fiind un cetăţean britanic de origine irakiană Saad al-Hilli, 50 de ani, care locuia împreună cu familia sa într-o suburbie sudică a Londrei, în comitatul Surrey.

Anchetatorii francezi nu aveau nicio pistă joi seara cu privire la uciderea celor patru persoane, executate prin împuşcare, dintre care cel puţin una cu un glonţ în cap, aşteptând rezultatele autopsiei şi declaraţiile celor două fetiţe (una de patru ani şi cealaltă de şapte) care au supravieţuit masacrului.

Patru persoane ucise cu armă de foc au fost descoperite miercuri pe un drum forestier: trei - un bărbat şi două femei într-un BMW - plus un ciclist. Ulterior, forţele de ordine au găsit la locul crimei o fetiţă, între şapte şi zece ani, grav rănită cu trei gloanţe în piept, iar sub cadavrele din maşină o fetiţă de patru ani. Victimele, în afara ciclistului, care se pare că s-a aflat în momentul şi în locul nepotrivit, sunt membri ai aceleiaşi familii, potrivit procurorului din Annecy, Eric Maillaud.

Pentru identificarea formală a victimelor, anchetatorii aşteaptă rezultatele testelor ADN, care vor fi efectuate în colaborare cu omologii lor britanici, precum şi rezultatele percheziţiei domiciliului familiei asasinate, care locuia în cartierul rezidenţial Claygate, 30 km sud de Londra.

Bărbatul, împuşcat chiar în momentul în care se afla la volanul maşinii, ce se pare că a fost ciuruită de zeci de gloanţe, se înregistrase acum câteva zile cu familia sa într-un camping din apropierea locului în care s-a desfăşurat drama, la Saint-Jorioz. Maşina era înmatriculată pe numele său. Născut la Bagdad, el trăia de mai mulţi ani în Marea Britanie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639576-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz