2020-02-23 05:12

Băsescu a ajuns la Dorneşti şi s-a interesat de reconstrucţia satului

 |  14:28
Băsescu a ajuns la Dorneşti şi s-a interesat de reconstrucţia satului

PreşedinteleTraian Băsescu a ajuns, marţi, în localitatea suceveană Dorneşti, grav afectatăde inundaţiile din această vară, el interesându-se de stadiul lucrărilor dereconstrucţie a locuinţelor distruse de viituri.

Şefulstatului a ajuns la Dorneşti în jurul orei 12.40, cu un elicopter, fiindîntâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi deprefectul Soprin Popescu.

Preşedinteles-a interesat de stadiul lucrărilor de reconstrucţie a caselor distruse deviituri, urmând să meargă la podul peste râul Suceava de pe DN 17ASiret-Rădăuţi, în localitatea suceveană Dorneşti, afectat de inundaţiile dinluna iulie.

Încursul după-amiezii, preşedintele Băsescu ar urma să ajungă şi la digul aflatîn construcţie la Rotunda-Buruieneşti, în judeţul Neamţ, precum şi la digulaflat în construcţie în localitatea Săuceşti din judeţul Bacău.

PreşedinteleTraian Băsescu a inspectat şi în 19 august lucrările de reconstrucţie a poduluipeste râul Suceava de pe DN 17A Siret-Rădăuţi, în localitatea suceveanăDorneşti, afectat de inundaţiile din luna iulie, apreciind că soluţia tehnicăeste bună, similară cu cea de la Mărăcineni. De asemenea, preşedintele avizitat atunci şi prima casă refăcută în totalitate în comuna Dorneşti. Şefulstatului s-a mai aflat în această localitate şi în 8 iulie.

Încomuna Dorneşti au fost afectate în urma inundaţiilor 330 de case, iar 37 delocuinţe trebuie reconstruite. Pagubele produse de inundaţiile de la sfârşitullunii iunie în judeţul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei(aproximativ 83, 8 milioane de euro), potrivit unui raport al ComitetuluiJudeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine