2019-08-20 16:58

Băsescu a promulgat legea pentru alegerea primarilor într-un tur de scrutin

 |  15:34
Băsescu a promulgat legea pentru alegerea primarilor într-un tur de scrutin

PreşedinteleTraian Băsescu a anunţat că a promulgat, miercuri, Legea privind alegereaprimarilor într-un tur de scrutin, deşi a avut "unele semne deîntrebare", dar că toate partidele, inclusiv USL, au cerut promulgareaacestei legi.

"Astăziam promulgat şi legea printr-un singur tur al alegerii primarilor. Pot să văspun că am avut nişte semne de întrebare", a declarat Traian Băsescu.

Ela mai susţinut că toate partidele au cerut promulgarea legii.

"Pânăla urmă este problema lor. Inclusiv USL, ieri (marţi - n.r.), în una dinsolicitările din adresa pe care mi-au dat-o, dincolo de hazlia propunere cualegerile anticipate, hilară, una era alegerile locale pe noua lege", aprecizat şeful statului.

Legeaprivind alegerea primarilor într-un tur de scrutin a fost adoptată, la finelelunii mai, de Camera Deputaţilor, forul decizional, cu 174 de voturi"pentru", 110 voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Potrivitlegii adoptate, primarii vor fi aleşi într-un tur de scrutin, cu excepţiasituaţiilor de balotaj. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor după ceSenatul l-a respins anterior.

Maimulţi reprezentanţi ai partidelor politice, inclusiv PDL, la fel ca şi o seriede ONG-uri, i-au cerut şefului statului să nu promulge legea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639250-03-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray