2020-02-25 19:49

Băsescu a semnat decretul privind acreditarea lui Bogdan Mazuru ca ambasador în Franţa

 |  19:12
Băsescu a semnat decretul privind acreditarea lui Bogdan Mazuru ca ambasador în Franţa

PreşedinteleTraian Băsescu a semnat, miercuri, decretul privind acreditarea lui BogdanMazuru în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României înFranţa, informează Preşedinţia.

Diplomat decarieră şi fost ambasador al României la Berlin, dar şi la NATO, Bogdan Mazurueste în prezent secretar de stat pentru afaceri europene. Postul de la Paris arămas vacant după ce Teodor Baconschi a fost numit în fruntea MAE, în decembrie2009.

De asemenea,şeful statului a semnat, miercuri, decretele privind acreditarea lui CornelIonescu în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României înUcraina şi acreditarea lui Iacob Prada în calitatea de ambasador extraordinarşi plenipotenţiar al României în Irak.

Totodată, afost semnat decretul privind acreditarea lui Cosmin Dinescu, fost co-agent alRomâniei la CIJ în procesul privind delimitarea platoului continental al MăriiNegre, în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României înRepublica Croaţia.

Iacob Pradaeste diplomat de carieră, el lucrând în MAE din 1991. Anterior, Prada a lucratîn MApN, în perioada 1968-1978, iar apoi în cadrul Centrului de Studii şiCercetări de Istorie şi Teorie Militară.

CosminDinescu a fost, până la numirea în funcţia de ambasador în Croaţia, directorgeneral pentru Afaceri Juridice al MAE. El a fost de asemenea co-agent alRomâniei în procesul contra Ucrainei, câştigat la Haga în 2009.

CornelIonescu, numit ambasador în Ucraina, este diplomat de carieră, lucrează în MAEdin 1990, fiind la post de mai multe ori la ambasadele României din Rusia şidin Ucraina.

Candidaţiipentru posturile de ambasadori în Irak (Iacob Prada), Croaţia (Cosmin Dinescu),Ucraina (Cornel Ionescu), precum şi Franţa (Bogdan Mazuru) au fost audiaţi lasfârşitul lui iunie în comisiile parlamentare reunite de politică externă,primind aviz favorabil.

Şefulstatului a semnat, de asemenea, decretul de rechemare a lui Aurelian Neagu dincalitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Japonia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine