2020-02-26 19:36

Băsescu: Cei care au furat bani de la FNI, din petrol să răspundă; presa să nu le mai facă propagandă

 |  09:03
Băsescu: Cei care au furat bani de la FNI, din petrol să răspundă; presa să nu le mai facă propagandă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, laîntoarcerea de la Bruxelles, că toţi cei care au furat bani de la FNI, din petrol, care au furatstatul trebuie să răspundă şi a susţinut că presa consolidează minciuna conformcăreia preşedintele s-ar ocupa să-i bage în puşcărie pe infractori.

"Eu am observat următorullucru: toţi cei care s-au îmbogăţit, când îi întreabă instanţa prin ce mijloace,au un singur vinovat, preşedintele. Dar ce vă pot spune este că trebuiesă răspundă cei care au furat banide la FNA, de la FNI, trebuie să răspundă cei care au furat bani de prinpetrol, trebuie să răspundă cei care au furat statul. Decinu înţeleg de ce presa încearcă să consolideze o minciună: că preşedintele s-arocupa să-i bage în puşcărie pe cei care au furat", a firmat Băsescu laAeroportul Henri Coandă, fiind rugat să comenteze acuzaţiile omului de afaceriSorin Ovidiu Vîntu.

El le-a cerut jurnaliştilor să iasă dinaceastă minciună, să nu maifacă propaganda celor care trebuie să răspundă în faţa legii şi să plece de lapremisa că au un preşedinte care se respectă.

"Ieşiţi din minciuna asta, mai ales voi că sunteţitineri, e păcat! Numai faceţi propagandă celor care trebuie să răspundă în faţa instituţiilorstatului. Plecaţi de la premisa că aveţi un preşedinte care serespectă, care niciodată n-o să spună uni judecător - judecă aşa, careniciodată n-o să-i spună unui procuror - ia-l pe cutare", s-a adresatşeful statului jurnaliştilor.

El a precizat că astfel de lucruri se făceau "în altevremuri".

"Arată cât de deformaţi sunt cei care încearcă să mintăatunci când au de răspuns în faţa legii, dar arată şi cât de mult v-aţideformat voi. Mă uit la voi că sunteţi tineri, cum credeţi voi că vă puteţipune în faţa preşedintelui ţării, care v-a reprezentat la Bruxelles, în bazaunor minciuni, faţă în faţă cu unul care trebuie să răspundă în faţa legii c-afurat vreo 300.000 de români", le-a spus preşedintele ziariştilor.

La remarca potrivit căreia totuşi instanţa a deciseliberarea în cazul lotului Vântu, Traian Băsescu a precizat: "Da. Eu nuam spus că trebuie cercetaţi în stare de arest".

Şeful statului le-a cerut să nu încerce să îşi umileascăpreşedintele pe baza minciunilor unora care trebuie să răspundă în faţa legii.

"Nu încercaţi să vă umiliţi preşedintele care vă reprezintă oriunde, înbaza minciunilor unora care trebuie să răspundă în faţa legii,fie că e vorba de furat de bani, de furat de accize, de furat terenuri, defurat tot ce au putut să fure", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Anterior, la Bruxelles, la acuzaţiile luiSorin Ovidiu Vîntu, că este o greşeală să se creadă că "un inculpat poatefi confruntat cu un şef de stat".

"Dacă dumnevoastră credeţi că un inculpat poate ficonfruntat cu un şef de stat, cred că faceţi o greşeală", a spus Băsescu,potrivit unei înregistrări de la conferinţa de presă susţinută de Băsescu laBruxelles, după Consiliul European.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat, miercuri, îninstanţă, că Traian , pentru demitereapreşedintelui. De asemenea, el a susţinut că emisari ai lui Traian Băsescu i-aucerut să cedeze o parte din trustul său media, refuzul său ducând ladeclanşarea controalelor ANAF la Realiatatea TV şi, în final, la arestarea sa.

Vîntu l-a mai acuzat pe Băsescu că influenţează justiţia şică face presiuni asupra magistraţilor.

după o săptămână dedetenţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine