2020-04-07 13:20

Băsescu despre aderarea la Spaţiul Schengen: România are de trecut şi obstacole de ordin politic

 |  18:07
Băsescu despre aderarea la Spaţiul Schengen: România are de trecut şi obstacole de ordin politic

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, referindu-se la aderareaRomâniei la spaţiul Schengen, că ţara noastră are de trecut şi obstacole deordin politic, ridicate de anumite state membre.

"Intrareaîn spaţiul Schengen, în aprilie 2011, este un deziderat al nostru, al tuturor.Ne-am dorit libertatea de circulaţie. O putem avea pe deplin odată cu intrareadefinitivă în spaţiul european fără graniţe. Ştim că trebuie respectate anumitecriterii, dar, să recunoaştem, aici avem de trecut şi obstacole de ordinpolitic, obstacole ridicate de anumite state membre", a mai spus Băsescu.

El a maispus că România nu este şi nu va fi exportator de infracţionalitate şi arespins orice încercare de a transfera probleme punctuale ale comunităţilor demigranţi de origine română asupra tuturor românilor.

"Nu vomaccepta să amestecăm criterii specifice reformei din sistemul judiciar cucriteriile de aderare la spaţiul Schengen. Ne dorim să rezolvăm în mod europeanşi democratic, în colaborare strânsă cu partenerii noştri europeni, oriceprobleme cauzate de unii cetăţeni români în afara graniţelor României. Românianu este şi nu va fi un exportator de infracţionalitate. Respingem oriceîncercare de a transfera probleme punctuale ale comunităţilor de migranţi deorigine română asupra tuturor românilor", a mai spus Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine