2019-10-14 09:53

Băsescu îi opreşte avântul Elenei Udrea: “Exclud un candidat femeie!”

 |  13:41
Băsescu îi opreşte avântul Elenei Udrea: “Exclud un candidat femeie!”

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, duminică, la ProTV, că exclude şansa unui candidatfemeie la Preşedinţia României sau la preşedinţia PDL, dând ca posibilicandidaţi la alegerile din 2014 pe Teodor Baconschi, Cristian Preda, LiviuNegoiţă sau Vasile Blaga.

"Excludun candidat femeie şi la preşedinţia partidului şi la Preşedinţia României. Nuexclud candidatura, exclud şansa", a spus preşedintele Băsescu.

Întrebatdespre posibilii candidaţi ai PDL la viitoarele alegeri prezidenţiale, el amenţionat numele lui Teodor Baconschi, Cristian Preda, Liviu Negoiţă sau VasileBlaga.

"PentruPreşedinţia României m-aş uita la oameni de gen Baconschi, poate Preda...Baconschi nu este creaţia mea. El este un intelectual bine definit, nu l-acreat eu. Cu Baconschi, spre exemplu, în perioada cât a fost consilier laCotroceni, am constatat că avem viziuni foarte apropiate cu privire la cum artrebui să evolueze societatea românească. De ce spun: Baconschi ar putea fi uncandidat la Preşedinţie? S-ar putea ca românii să vrea alt tip de preşedinte.Au avut tipul Ion Iliescu, omul cu privirea către înapoi, către socialismul cufaţă umană, au avut preşedinte tipul Emil Constantinescu... (Eu sunt - n.r.)jucător şi poate românii nu mai vor un jucător. Poate vor un intelectual cuviziune. Dar acest lucru trebuie analizat foarte bine", a mai spus şefulstatului.

El a revenit,afirmând cu printre candidaţii la alegerile prezidenţiale se poate regăsi şiVasile Blaga, alături de Liviu Negoiţă. Şeful statului afirmase, iniţial, că nul-ar sfătui pe Vasile Blaga să candideze la Preşedinţia României, apreciind căacesta poate câştiga alegeri interne în partid, dar nu ştie dacă şi în afarapartidului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray