2020-03-29 02:29

Băsescu în CSAT: MAI trebuie să intervină în forţă împotriva violenţelor clanurilor

 |  11:39

PreşedinteleTraian Băsescu a arătat, în şedinţa CSAT de joi, că MAI trebuie să intervină înforţă în cazul violenţelor provocate de clanuri sau grupări din zona crimei organizateşi să manifeste toleranţă zero în situaţiile în care se aduce atingeredemnităţii şi integrităţii personalului MAI.

Preşedinţiamenţionează că în şedinţa CSAT a fost discutată şi aprobată Strategia Naţionalăde Ordine Publică care stabileşte ansamblul obiectivelor majore pe termen mediuîn domeniul ordinii publice.

"A foststabilită ca prioritate în domeniul ordinii publice pentru perioada 2010 – 2013intensificarea activităţii împotriva fenomenului infracţional, în specialasupra criminalităţii organizate şi transfrontaliere şi terorismului.Preşedintele Traian Băsescu a precizat că Ministerul Administraţiei şiInternelor trebuie să intervină în forţă în cazul violenţelor provocate declanuri sau grupări din zona crimei organizate. În acest sens, preşedinteleRomâniei a accentuat necesitatea unei politici de toleranţă zero în cazulîncălcării legii, inclusiv în situaţiile în care se aduce atingere demnităţiişi integrităţii fizice a personalului M.A.I.", se arată în comunicatulPreşedinţiei.

ConsiliulSuprem de Apărare a Ţării este autoritatea administrativă autonomă investită,potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilorcare privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională.

MembriiConsiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt ministrul Apărării, ministrulAdministraţiei şi Internelor, ministrul Afacerilor Externe, ministrulJustiţiei, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ministrulFinanţelor Publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorulServiciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierulprezidenţial pentru securitate naţională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine