2020-02-24 08:30

Băsescu: Nu situaţia ţării e dramatică, ci a fondului de pensii, ticăloşii care au cumpărat voturi ţipă

 |  15:00
Băsescu: Nu situaţia ţării e dramatică, ci a fondului de pensii, ticăloşii care au cumpărat voturi ţipă

Preşedintele Traian Băsescu adeclarat, marţi, la Dorneşti, că nu situaţia ţării este dramatică, şi cea afondului de pensii, pentru că "un deficit de 3,6 miliarde de euro nu estejoacă", spunând că "ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pepensionari că le pot dubla pensiile ţipă acum".

Băsescu: Nu situaţia ţării e dramatică, ci a fondului depensii, ticăloşii care au cumpărat voturi ţipă

Întrebat de ziarişti dacă situaţia ţării este atât dedamatică, aşa cum a afirmat cu o zi în urmă, Băsescu a răspuns: "Situaţiaţării nu, a fondului de pensii da. Un deficit de 3,6 miliarde de euro nu estejoacă".

Întrebat, de asemenea, care este soluţia, şeful statului aspus: "Aducem bani din altă parte".

Fiind întrebat dacă banii vor fi luaţi tot de la FMI, preşedintele le-arăspuns jurnaliştilor: "Vedem. Variantele sunt multe. Când aplaudaţi cândse cumpărau voturi cu dublarea pensiilor vinovat era preşedintele, că nu vreamărirea pensiilor, când spuneam că nu este sustenabilă".

Răspunzând întrebării dacă noii miniştri vor avea capacitateasă colecteze mai mult la fondul de pensii, Traian Băsescu a spus că nu estevorba despre colectare, ci despre resurse financiare.

"Cert este că exact ticăloşiicare au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiiileacum ţipă. Şi dintre oamenii politici, şi din presă", a spuspreşedintele.

Întrebat dacă se referă la reprezentanţii PSD, Băsescu a spus că nu sereferă numai la PSD, pentru că social-democraţii doar au susţinut în Parlamentdublarea pensiilor.

La remarca unui jurnalist că PNL a pierdut alegerile, Băsescu a spus:"Nu suficient faţă de ticăloşiile făcute cu bugetul ţării în 2007 şi2008".

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, luni dimineaţă, şefului delegaţieiFMI în România, Jeffrey Franks, că , România având un deficit de aproape 3 miliarde de euro,"ceea ce este dramatic" şi că trebuie reduse "toatebugetele".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine