2020-04-07 16:02

Băsescu, păzit în Secuime cu o valiză anti-glonţ. De cine se teme preşedintele? VEZI FILM

 |  23:12
Băsescu, păzit în Secuime cu o valiză anti-glonţ. De cine se teme preşedintele? VEZI FILM

Şeful statului a avut,sâmbătă, în Secuime, pe lângă obişnuiţii sepepişti, unul dotat cu un instrumentde protecţie special. O geantă anti-glonţ. Sepepistul, îmbrăcat civil, i-adeschis calea lui Traian Băsescu, s-a aşezat în faţa podiumului la care acestaa stat, iar la final s-a suit rapid pe scenă, pe urmele preşedintelui,transmite Ralitatea.net.

Potrivit informaţiilor prezentate de cotidianul Libertatea în urmă cu doi ani,geanta anti-glonţ face parte din arsenalul defensiv al dispozitivului deprotecţie prezidenţial. Servieta, ceva mai mare decât una normală de laptop,cântăreşte zece kilograme, este căptuşită cu materiale de protecţie balistică(kevlar, ca în cazul vestelor performante antiglonţ). Scutul rezistăproiectilelor de calibrul 9 mm, Magnum 48, celor trase cu TT-ul sau chiar cuarma automată Uzi.Cum arată o asemenea valiză anti-glonţValize anti-glonţ precum cele cu care este protejat şeful statului pot ficumpărate şi de pe internet. Şi nu sunt deloc scumpe. 1.000 de dolari.Bunăoară, .Plăcuţele care sunt incorporate în această geantă pot opri gloanţe cu diametrulde până la 44 mm. Servieta se deschide uşor şi acoperă întregul corp.

Voinescu: De regulăasemenea măsuri de protecţie se iau pe baza unor informaţii

Fostul purtător de cuvântal campaniei prezideţiale a lui Traian Băsescu, Sever Voinescu, a declarat laRealitatea TV că o asemenea chestiune trebuie discutată cu experţi. "De ceun serviciu de protecţie şi pază apelează la asemenea măsuri, trebuie să ospună un expert. De regulă măsurile care se iau se iau de obicei pe baza unorinformaţii", spune Voinescu. "Eu cred că e o chestiune stricttehnică. Eram într-un context în care probabilitatea prezenţei şi manifestăriiunui element radical era mai mare decât la inundaţii. O anumită agitaţiune carea cuprins Secuimea. Măsurile de securitate nu se iau împotriva poporului",a adăugat acesta.

"Probabil SPP a avutanumite informaţii pe care nu ni le va spune niciodată. Nici preşedintele nu sepoate opune în faţa serviciilor atunci când e vorba de reguli de securitate. Deregulă, preşedinţii nu sunt ucişi de oameni furioşi, ci de lunetişti. Nu defuria poporului", a declarat jurnalistul Ion Cristoiu.

Realitatea TV a încercat săobţină o reacţie din partea SPP pe acest subiect. Fără succes însă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine