2020-07-07 03:01

Băsescu: Regret enorm dezastrul de la maternitatea Giuleşti

 |  11:55
Băsescu: Regret enorm dezastrul de la maternitatea Giuleşti

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, joi, la Iaşi, că regretă enorm "dezastrul"de la maternitatea Giuleşti, a transmis condoleanţe familiilor victimelorincendiului şi şi-a exprimat speranţa că bebeluşii care sunt în viaţă vorsupravieţui.

Întrebatcare crede că sunt soluţiile de reabilitare a sistemului sanitar românesc,Traian Băsescu a răspuns: "Cred că întrebarea porneşte de la dezastrul dela maternitatea Giuleşti. N-aş fi vrut să fac nicio declaraţie pe temă până laterminarea anchetei... Trebuie să încep prin a exprima regretul enorm pe careîl am pentru acest incident şi să exprim public condoleanţe pentru familiilebebeluşilor şi, în acelaşi timp, speranţa pentru cei care sunt în viaţă că vorfi salvaţi până la urmă. Dar este o speranţă".

Cazulprivind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia deUrmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte deCasaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem"pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Întreagaconducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizareaanchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timpdupă ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţiisanitare.

Primii treibebeluşi au murit, luni seară, în timpul incendiului şi exploziei de laGiuleşti, având probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marţi.

Încă unbebeluş a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii"Grigore Alexandrescu", ridicând astfel numărul deceselor la cinci.

La Spitalul"Grigore Alexandrescu" se află internaţi alţi şase bebeluşi răniţi înincediul de la maternitatea Giuleşti, starea lor fiind gravă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz