2020-02-28 10:46

Băsescu: România nu-şi mai permite să plătească funcţionari incompetenţi, bolnavi închipuiţi

 |  18:41
Băsescu: România nu-şi mai permite să plătească funcţionari incompetenţi, bolnavi închipuiţi

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, marţi, în plen, că statul român nu îşi mai poatepermite să plătească salarii pentru funcţionari incompetenţi şi bolnavi închipuiţişi nici ajutoare sociale celor care pot munci, dar nu vor.

Şefulstatului a mai spus că România nu se mai poate împrumuta pentru a consuma,având nevoie de investiţii.

"Ceeace trebuie să facem acum fără ezitare şi fără întârziere în faţa valului depopulism din ultima perioadă este să punem capăt complicităţii politicienilorşi partidelor în relele practici de guvernare", a spus preşedintele.

"Româniisunt pe bună dreptate revoltaţi pentru că au fost minţiţi", a spus şefulstatului adăugând că în timpul guvernării din 2007 şi 2008 mulţi români"au primit mai mult decât se putea da, din considerente electorale, iaracum se văd în situaţia grea de a li se lua înapoi".

TraianBăsescu a atras atenţia că România nu se mai poate împrumuta doar pentruconsum. "Avem nevoie de bani pentru dezvoltare", a adăugat şefulstatului, explicând că numai astfel pot fi create locuri de muncă.

Preşedintelea amintit că toate statele şi toate categoriile de populaţie au fost afectatede criza economică şi financiară internaţională.

"PentruRomânia, criza a fost şi o oportunitate. Ne-a arătat vulnerabilităţile noastre.Trebuie doar să avem curajul şi tăria să le corectăm", a spus preşedintele.

Şefulstatului a mai atras atenţia că, în 2004, erau 6 milioane de persoane asistate,iar la finalul lui 2008 numărul celor asistaţi se dublase, ajungând la 13,9milioane de persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine