2020-02-24 14:47

Băsescu verifică digul

 |  11:59
Băsescu verifică digul

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat, marţi, în localităţileSăuceşti, Rotunda şi Buruieneşti, din judeţele Bacău şi Neamţ, grav afectată deinundaţiile din luna iulie, pentru a verifica lucrările de îndiguire.

Conform unor surse din administraţialocală, preşedintele Traian Băsescu ar urma să ajungă în localitatea băcăuanăSăuceşti în jurul orei 11.45, pentru a verifica stadiul lucrărilor începute înurmă cu o săptămână la digul de pe Siret dintre localităţile Săuceşti şiPârjol.

În jurul orei 12.45, preşedintele ar urma să meargă în judeţul Neamţ, înlocalităţile Rotunda şi Buruieneşti.

La sfârşitul lunii iunie, localitatea băcăuană Săuceşti a fost gravafectată de inundaţii. Astfel, au fost afectate de ape peste 470 de case şi gospodării.

PreşedinteleTraian Băsescu s-a aflat atunci în mai multe rânduri în localitatea Săuceşti şia promis că vor fi alocaţi şase milioane de euro pentru construcţia digului dincomuna Săuceşti, pe o lungime de 18 kilometri.

Localniciii s-au plâns preşedintelui că autorităţile locale nu au făcut nimic pentru a fievitate inundaţiile, deşi au existat bani pentru îndiguire, iar şeful statuluile-a reproşat oamenilor că mint.

Şi localităţile Rotunda şi Buruieneşti au fost grav afectate deinundaţiile din această vară. În urma revărsării râului Siret au fost inundate200 de case şi anexe gospodăreşti în satul Buruieneşti, din comuna Doljeşti, şialte 30 în satul Rotunda.

Şefulstatului a vizitat atunci şi satul Buruieneşti, unde a promis, de asemenea, căvor fi daţi bani pentru îndiguire. Primarul localităţii i s-a plâns atuncipreşedintelui că organizaţiile străine îi ajută pe sinistraţi mai mult decâtromânii. Băsescu i-a replicat: "Dacă vă ajută străinii mai mult, atuncipoate ar fi bine să vă adresaţi lor".

În 14 iulie, Guvernul a aprobat finanţatrea cu 40 de milioane de lei dinbugetul Fondului de Mediu a lucrărilor de îndiguire a râului Siret, petronsonul Rotunda - Buruieneşti, pentru perioada 2010-2011.

În 7 iulie, Guvernul a aprobat o hotărâre privind alocarea a 25 demilioane lei pentru lucrări de îndiguire, pe o lungine de 18 kilometri, amalului drept al râului Siret, pe tronsonul Serbeşti, Siretu, Schineni,Săuceşti, Holt.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine