2020-08-07 22:09

Bilanţul victimelor provocate de tornadele din SUA a crescut la 39

 |  10:03

Bilanţul victimelor provocate de tornadele care au afectat vineri centrul Statelor Unite a crescut la 39. Un număr de 20 de persoane au murit în statul Kentucky, 14 în statul Indiana, 3 în Ohio şi câte 1 persoană în statele Alabama şi Georgia. 

Guvernatorul statului Indiana, Mitch Daniels, a declarat că actuala furtună a fost cea mai devastatoare din toţi anii în care el s-a aflat la conducere în acest stat, în condiţiile în care oraşul Marysville a fost distrus aproape în totalitate, scrie Agerpres.

Meteorologii au atenţionat sâmbătă populaţia să "rămână vigilentă", intemperii puternice fiind previzionate în unele regiuni din sud-estul ţării, în special în Georgia, Florida şi Alabama.

Tornadele, în număr de 80, au afectat vineri o zonă centrală extinsă a Statelor Unite şi au provocat pagube importante în Kentucky şi Indiana, dar şi în Ohio, Tennessee sau Illinois, la două zile după un val de intemperii similare, soldat cu 13 morţi.

Peste tot se pot vedea case rase din temelii, şcoli, cazărmi de pompieri, închisori şi alte clădiri publice distruse, camioane luate de tornade şi aruncate a nişte baloturi din paie, drumuri blocate şi linii de înaltă tensiune rupte.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, preşedintele Barack Obama i-a sunat pe guvernatorii din Indiana, Kentucky şi Ohio pentru a le prezenta condoleanţe familiilor victimelor şi pentru a-şi manifesta empatia faţă de sinistraţi. Preşedintele a subliniat că agenţia de gestionare a crizelor (FEMA) este pregătită să ofere orice ajutor cerut, scrie Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz