2020-05-31 20:22

Bistriţa: Angajaţii de la Evidenţa Persoanei contestă în instanţă reducerea salariilor cu 25%

 |  13:19
Bistriţa: Angajaţii de la Evidenţa Persoanei contestă în instanţă reducerea salariilor cu 25%

Toţiangajaţii Serviciului Public Comunitar de Evidenţă Informatizată a Persoanei(SPCEP) Bistriţa-Năsăud au dat în judecată instituţia la care lucrează,nemulţumiţi că li s-au diminuat salariile cu 25 la sută.

Purtătorulde cuvânt al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Dana Ceuca, a declarat, luni, căaceştia sunt primii bugetari din judeţ care au contestat în instanţă diminuareasalariilor cu 25 la sută, procesele lor urmând să intre pe rolul instanţelor laînceputul anului viitor.

"AngajaţiiSPCEP Bistriţa-Năsăud sunt primii bugetari din Bistriţa-Năsăud care contestămăsura diminuării cu 25 la sută a salariilor. Ei cer să li se restituie sumelecare le-au fost oprite şi să fie plătiţi la nivelul salarial pe care îl aveauînainte de diminuarea cu 25 la sută. Din păcate, suntem foarte aglomeraţi.Volumul nostru de muncă e de trei ori mai mare ca anul trecut, aşa că amprogramat procesele abia pentru luna ianuarie a anului viitor", a declaratDana Ceuca.

Potrivitsursei citate, angajaţii SPCEP Bistriţa-Năsăud care sunt funcţionari publici auintentat procese în contecios administrativ şi fiscal, în timp ce personalulcontractual a deschis litigii de muncă.

"Obiectuldosarelor este acelaşi, doar că încadrarea e diferită, în funcţie de statutulreclamantului. Cei care sunt funcţionari publici au alt statut decât personalulcontractual", a declarat Ceuca.

Contactattelefonic, şeful SPCEP Bistriţa-Năsăud, Liliana Cotfas, care este unul dintrereclamanţi, a declarat că procesele au fost deschise întrucât salariaţiiconsideră că li s-a încălcat un drept.

"Nuam ce comentarii să fac. Am acţionat în judecată instituţia fiindcă ni s-aîncălcat un drept", a declarat Cotfas.

LaSPCEP Bistriţa-Năsăud lucrează 15 persoane. Primul termen de judecată esteprogramat în luna ianuarie 2011.

Acţiuniîn instanţă privind reducerea salariilor au fost înregistrate şi în judeţeleVâlcea, Călăraşi şi Dolj, iar angajaţii care au contestat reducerea salariilorcu 25 la sută au primit câştig de cauză de la magistraţi.

LaVâlcea, au dat în judecată instituţiile la care lucrează şase funcţionari de laPrimăria Voineasa şi doi judecători de la Judecătoria Bălceşti.

MagistraţiiTribunalului Vâlcea au dispus, prin două sentinţe, ca instituţiile care audecis tăierea salariilor cu 25 la sută să le returneze banii angajaţilor, încondiţiile în care deciziile au fost considerate ilegale. Astfel, instanţa adecis ca celor opt persoane să le fie returnate diferenţele salariale pe lunileiulie, august şi septembrie

Înjudeţele Dolj şi Călăraşi, reducerea salariilor a fost contestată în instanţăde cadre didactice. Atât Tribunalul Dolj, cât şi Tribunalul Călăraşi au deciscă reducerea salariilor este ilegală, iar autorităţile locale trebuie să lerestituie dascălilor diferenţele salariale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine